Simon Bosch Simon Bosch
20/09/2022 18:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/09/2022 18:01

Commissie-oorlog breekt uit: ook Coinbase wordt goedkoper

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Coinbase CEO verwacht omzetdaling van minstens 50%

Foto: Sergei Elagin/Shutterstock

Eerder deze zomer maakte Binance bekend dat het geen commissies meer vraagt voor sommige handelsparen, bitcoin (BTC) handelsparen, om precies te zijn. Dit had de potentie om een concurrentie-oorlog tussen exchanges te ontketenen, en dat is nu precies wat er gebeurt. Ook Coinbase heeft aangekondigd dat het zijn handelskosten verlaagt.

Coinbase laat met grote stapel pizza’s de kracht van bitcoin zien
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

Coinbase wordt goedkoper

Dat schrijft de exchange op zijn blogpagina. De handelskosten van sommige ‘tiers’ vallen nu iets lager uit. Coinbase schrijft dat het ‘in verband met de wensen van klanten’ de prijzen ééns in de zoveel tijd aanpast. Dit keer gaat het om vier volumeniveaus van 15 tot 75 miljoen dollar tot 400 miljoen dollar en meer. De niveaus zijn gebaseerd op je handelsvolume van de afgelopen 30 dagen, dus niet om het volume in één enkele trade.

Toch zijn de verschillen in handelskosten niet zo groot. De grootste verandering is 3 basis points (0,03%) minder. De kosten hangen bovendien af van de omstandigheden. Soms kunnen ze dus juist iets hoger uitvallen, bijvoorbeeld als er veel gehandeld wordt.

Ook de niveaus van de ‘tiers’ zelf zijn aangepast. Zo is het laagste niveau van de zesde tier verschoven van 20 tot 100 miljoen dollar naar 15 tot 75 miljoen USD. Ongeveer hetzelfde geldt voor de hogere niveaus. Het niveau met de laagste handelskosten begint nu bij 400 miljoen dollar, voorheen was dit nog 500 miljoen dollar.

De nieuwe kosten worden geïmplementeerd op zowel Coinbase Exchange en Coinbase Pro als op het Advanced Trade-segment. In tegenstelling tot Binance’ keuze gaat het niet alleen om BTC-handelsparen, maar om elke willekeurig handelspaar.

Advertentie

Kettingreactie in lagere kosten

Binance-gebruikers waren blij met de lagere kosten, zo bleek uit een korte enquête van Binance CEO Changpeng Zhao (CZ). Er kleefden wat nadelen aan het nieuwe systeem, maar ondanks dat stemde de meerderheid in met de aanpassing. Nu exchanges meer moeite moeten doen om klanten te laten handelen zou Binance’ beslissing een kettingreactie kunnen veroorzaken. Na Binance neemt nu ook Coinbase de stap – goed nieuws voor handelaren dus.

Coinbase was er de afgelopen tijd vroeg bij met het implementeren van de nieuwe identificatie-eisen van de Nederlandse overheid. Nu moet je je niet alleen zelf identificeren, maar ook van wie aan je account gekoppelde wallets zijn en waar je transacties voor bedoeld zijn.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie