Erik Juffermans Erik Juffermans
25/07/2023 13:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/07/2023 13:00

Crypto beurs Binance opent tegenaanval op financiële waakhond

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Crypto beurs Binance opent tegenaanval op financiële waakhond

Foto: JHVEPhoto/Shutterstock

Het is alweer een tijdje geleden, maar in maart werd crypto exchange Binance aangeklaagd door de Commodity and Futures Trading Commission (CFTC), een van de Amerikaanse financiële toezichthouders. Inmiddels is dit nieuws wat overgewaaid, maar de rechtszaak loopt nog steeds. Op maandag heeft Binance aangegeven een motie voor te bereiden om de aanklachten te laten vallen.

‘De bitcoin koers zal niet veel lager gaan dan dit,’ zeggen analisten
'De bitcoin koers zal niet veel lager gaan dan dit,' zeggen analisten

Crypto exchange Binance gaat motie indienen

Volgens de CFTC heeft Binance zich nooit volgens de regeltjes geregistreerd in de Verenigde Staten. Ook zou de exchange in 2019 bewust klanten in de Verenigde Staten diensten hebben verleend, wetende dat dit verboden was.

Daarnaast wordt Binance ervan beschuldigd kantoren in het buitenland geheim te hebben gehouden om Amerikaanse regelgeving te omzeilen. Binance gaat dus nu proberen deze aanklachten van de financiële waakhond af te laten wijzen door de rechter.

“The Foreign Binance Entities en [Binance CEO] Zhao bereiden een motie voor om te aanklacht af te wijzen. [Chief Compliance Officer] Lim bereidt een aparte motie voor om de aanklacht af te wijzen, en voegt zich tevens bij de motie van the Foreign Binance Entities en Zhao.” 

Aldus het officiële verzoek voor de motie. Het exacte argument dat gemaakt zal worden voor de motie is vooralsnog onbekend. Binance heeft aangegeven vóór 27 juli de motie in te dienen. Uiterlijk morgen zal dit dus gebeuren. Hoogstwaarschijnlijk zal er dus snel meer informatie over de motie openbaar worden gemaakt.

Binance lift mee op momentum Ripple

De rechtszaak tussen Binance en de CFTC werd een beetje naar de achtergrond gedrukt toen de Security and Exchange Commission (SEC) begin juni Binance ook voor de rechter sleepte. Volgens de SEC verkocht Binance ongeregistreerde effecten en werd er misbruik gemaakt van klantentegoeden.

Wellicht hoopt Binance gebruik te maken van het momentum dat Ripple (XRP) heeft veroorzaakt met diens overwinning op de SEC. De uitslag van de rechtszaak tussen Ripple en de SEC werd als een grote overwinning gevierd in de crypto sector en was een forse tik voor de Amerikaanse toezichthouder.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Erik Juffermans is sinds januari 2022 een gepassioneerde auteur bij Crypto Insiders. Met een academische achtergrond in internationale politiek en antropologie, combineert hij zijn kennis en kritische blik om diepgaande analyses te maken over de raakvlakken tussen crypto en diverse maatschappelijke aspecten. Sinds 2017 is Erik actief in de cryptowereld, gedreven door de unieke financiële vrijheid en de tegendraadsheid van de sector. Hij specialiseert zich in Bitcoin mining, Decentralized Finance, overheid en regulatie, en Ethereum.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

Grote cryptobeurs gehackt voor $230 miljoen, vooral shiba inu gestolen
Grote cryptobeurs gehackt voor $230 miljoen, vooral shiba inu gestolen
'Tot 99% van Mt. Gox's bitcoin zullen mogelijk verkocht worden'
Crypto-markt in de war: Mt. Gox-slachtoffers weigeren te verkopen
Miljarden aan bitcoin terug op de markt, koers daalt naar $59.000
Bitcoin overleeft Mt. Gox schok: analisten verdeeld over marktimpact
Advertentie