Ivo Melchers Ivo Melchers
13/11/2022 16:10 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/11/2022 16:10

Crypto.com stuurt per ongeluk $400 miljoen aan ETH naar andere exchange

icon-ethereum
Ethereum nieuws

Foto: Shutterstock/rafapress

Een Twitter-gebruiker heeft gisteren in een tweet laten zien dat cryptocurrency exchange Crypto.com op 21 oktober 320.000 ether (ETH), ter waarde van iets meer dan $400 miljoen, had verstuurd naar een andere exchange genaamd Gate.io. Dit bedroeg maar liefst 82% van het totale aantal ether van Crypto.com. De twitteraar vroeg aan andere gebruikers of zij wisten waarom deze opmerkelijke transactie had plaatsgevonden.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in maart €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Crypto.com maakt ‘foutje’?

De CEO van Crypto.com, Kris Marszalek, reageerde op de tweet met een uitleg over deze transactie:

‘’Het zou gaan om een transfer naar een nieuw cold storage adres, maar het werd naar een whitelisted externe exchange-adres gestuurd. We werkten samen met het Gate team en de funds werden vervolgens teruggestort in onze cold storage. Er zijn nieuwe processen en functies geïmplementeerd om herhaling te voorkomen.’’

Het zou volgens Marszalek dus gaan om een menselijke fout. De CEO geeft ook nog is aan dat de 320.000 ether ook weer netjes teruggestort is in de cold storage van Crypto.com. Gate.io heeft op Twitter ook bevestigd dat alle ether d.m.v meerdere transacties teruggestuurd is naar de cold wallets van Crypto.com.

Echter kon je eerder lezen dat dit niet de eerste keer was dat de exchange zo’n soort fout heeft gemaakt. In mei 2021 kreeg een Australisch koppel namelijk uit het niets $10,5 miljoen Australische dollars, ter waarde van $6,8 miljoen, van de exchange Het koppel had dit geld gebruikt om vier huizen, auto’s, cadeaus voor vrienden, kunst en meubels voor te kopen. De rechter heeft inmiddels geoordeeld dat deze per direct verkocht moeten worden en dat de opbrengst voor de exchange is.

Advertentie

Reactie CEO Binance

De CEO van Binance, Changpeng Zhao (CZ), heeft middels een tweet ook laten weten wat zijn mening is van deze opmerkelijke transactie van Crypto.com

‘’Als een beurs grote hoeveelheden crypto moet verplaatsen voor- of nadat ze hun walletadressen hebben gedemonstreerd, is een duidelijk teken van problemen. Blijf weg. Blijf #SAFU.’’

Onlangs kon je namelijk lezen dat Crypto.com Binance achterna zou gaan met het hanteren van een proof-of-reserves beleid. Op 11 november deelde de exchange alvast de bitcoin (BTC) en ether adressen.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie