Erik Juffermans Erik Juffermans
09/12/2022 09:51 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/12/2022 09:51

Crypto DeFi trekt zich niks aan van FTX drama

icon-nft
NFT nieuws
Crypto sector op rand van afgrond door enorme lening voor villa's

Foto: jira pliankharom/Shutterstock

We berichtten er in de nasleep van het FTX fiasco van vorige maand al over; de positieve reactie die decentralized finance (DeFi) toonde op de ondergang van crypto exchange FTX. Een maandelijks onderzoek van DappRadar concludeert dit en meer.

Adidas lanceert sneakers op Solana, en dit is het prijskaartje
  • icon-nft
    NFT nieuws

DeFi activiteit neemt toe

November, wellicht een van de grimmigste maanden in de geschiedenis van de crypto industrie, zag de interesse in DeFi enkel een minimale afname. Het aantal dagelijkse actieve gebruikers nam ten opzichte van vorige maand met 21% toe. De ineenstorting van FTX tastte het vertrouwen in gecentraliseerde exchanges aanzienlijk aan. De groeiende interesse in gedecentraliseerde protocollen is daarom geen verrassing.

Het onderzoek van DappRadar nam ook een kijkje naar het aantal actieve gebruikers van verschillende blockchain protocollen. De blockchain met veruit de meeste actieve gebruikers, de Binance chain, zag geen grote veranderingen in het aantal gebruikers. Wat opviel was een positieve ommekeer wat betreft het aantal actieve adressen voor Ethereum (ETH). In negatieve zin sprong Solana eruit. Het aantal actieve adressen nam met maar liefst 65 procent af.

NFT’s lijden

Daarnaast is de NFT sector nog maar een schim van wat het was. Sinds het begin van het jaar is de interesse in NFT’s in een genadeloze vrije val beland, en het einde van die val is ver te zoeken. In november nam het handelsvolume van NFT’s met 17 procent af naar 546 miljoen dollar, het laagste niveau dit jaar. 

NFT’s zijn echter nog steeds alles behalve waardeloos. De meest prijzige NFT die in november werd verkocht was een ‘Ape’ van de Bored Ape Yacht Club collectie. Het exemplaar werd voor 780 ethereum verkocht, ter waarde van ongeveer 975 duizend dollar. Ter vergelijking; de duurste NFT ooit werd verkocht voor ruim 69 miljoen dollar.

De globale economie heeft het dit jaar te verduren. Ook de crypto industrie, een relatief jonge industrie wordt niet gespaard. Maar ondanks de teleurstellende cijfers zijn er dus lichtpuntjes te bekennen in crypto land en blijft de sector actief; in gebruikers en in ontwikkeling. 

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie