Ivo Melchers Ivo Melchers
30/11/2023 15:58 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/11/2023 15:19

Crypto exchange Binance beëindigt ondersteuning voor eigen stablecoin

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Crypto exchange Binance beëindigt ondersteuning voor eigen stablecoin

Foto: Primakov/Shutterstock

Binance, de grootste crypto exchange van de industrie, heeft bekendgemaakt binnenkort een einde te maken aan de ondersteuning voor zijn eigen stablecoin Binance USD (BUSD). In februari van dit jaar werd uitgever Paxos al verboden om nieuwe BUSD stablecoins uit te geven, maar nu haalt Binance zelf de stekker eruit.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in maart €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Crypto conversie: BUSD naar FDUSD

Paxos werd in februari het doelwit van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). De toezichthouder beweerde dat BUSD een ongeregistreerd effect is. Het New York Department of Financial Servives (NYDFS) dwong het bedrijf vervolgens om een punt achter de uitgave van nieuwe BUSD-tokens te zetten.

In augustus bevestigde Binance eerdere speculaties om geleidelijk de ondersteuning voor BUSD stop te zetten. Nu heeft de beurs haar klanten geïnformeerd dat het de ondersteuning voor BUSD-producten zal beëindigen op 15 december.

Gebruikers zullen nog steeds in staat zijn om hun BUSD op een ratio van 1:1 in te wisselen voor Amerikaanse dollars tot ‘’ten minste’’ februari 2024. Binance zei echter dat het vanaf 31 december geen opnames meer toe zal staan en dat alle resterende BUSD-saldi op dat moment automatisch zullen worden geconverteerd naar First Digital USD (FDUSD), een in juni gelanceerde stablecoin dat wordt uitgegeven door het in Hong Kong gevestigde trustbedrijf First Digital group.

Binance-klanten kunnen hun BUSD-saldi verhandelen voor FDUSD of converteren op Binance Convert zonder enige kosten.

Vóór augustus was BUSD een van de grootste stablecoins qua marktkapitalisatie, met een piek van meer dan 23,3 miljard in november 2022. Op het moment van schrijven staat de marktkapitalisatie van BUSD gelijk aan grofweg 1,7 miljard dollar. Dit weerspiegelt een daling van meer dan 92 procent in 12 maanden tijd.

Advertentie

Ex-CEO Binance niet vluchtgevaarlijk

Binance staat momenteel volop in de schijnwerpers in het crypto-land dankzij de miljardenschikking die het vorige week trof met de Amerikaanse overheid. Als onderdeel van de overeenkomst trad Changpeng Zhao af als CEO van de beurs. Zhao heeft schuldig gepleit voor het plegen van fraude en wordt op 23 februari veroordeeld.

Voor nu is Zhao op vrije voeten en mag hij bovendien de Verenigde Staten verlaten. CZ zou namelijk geen vluchtgevaar zijn, zo werd deze week geoordeeld. Hij zou bij zijn familie in de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) willen verblijven de komende tijd.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie