Simon Bosch Simon Bosch
14/04/2023 19:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/04/2023 19:00

Crypto exchange Bitrue gehackt voor $23 miljoen in ETH en shiba inu

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Crypto exchange Bitrue gehackt voor $23 miljoen in ETH en shiba inu

Foto: photo_gonzo / Shutterstock.com

De wereld van cryptocurrencies is elke dag vol van verrassingen, maar helaas zijn ze niet altijd positief. Vanochtend is de crypto exchange Bitrue gehackt, waardoor het bedrijf zo’n 5% van zijn tokens is verloren.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Bitrue gehackt voor $23 miljoen aan crypto

Dat schrijft Bitrue in een bericht op zijn supportpagina. Om 9:18 Nederlandse tijd vanmorgen wisten hackers hun handen te leggen op de private keys van een Ethereum-wallet, waarna ze omgerekend 23 miljoen dollar buit wisten te maken. Het gaat om de altcoins ether (ETH), quant (QNT), GALA, shiba inu (SHIB), holo (HOT) en Polygons token MATIC.

Het probleem berust op een exploit, maar het is niet duidelijk hoe de hackers precies te werk zijn gegaan. Gelukkig bleef de schade beperkt tot één enkele ‘hot wallet’, een type wallet die direct aangesloten was op het platform. Bitrue is nu minder dan 5% van alle activa op het platform verloren.

Volgens blockchain-beveiligingsbedrijf PeckShield verkochten de aanvallers na het incident de tokens voor 8.540 ETH. Quant Networks tokens QNT daalde hierdoor in 3 uur tijd met 11%, afhankelijk van welke exchange je gebruikt. Helaas geeft ook PeckShield niet meer details over de oorzaak van de hack.

Advertentie

Opnames gepauzeerd, tegoeden klanten zijn veilig

Om er zeker van te zijn dat alle andere wallets veilig zijn is het bedrijf nu bezig met extra beveiligingscontroles. Alle opnamen zijn hierdoor gepauzeerd. De verwachting is dat deze op 18 april weer worden hervat. Ook verzekert het bedrijf zijn gebruikers ervan dat alle gebruikers die tegoeden zijn verloren zullen worden gecompenseerd.

Alleen is Bitrue in ieder geval niet. Begin deze week was de Zuid-Koreaanse exchange GDAC het doelwit. Dit bedrijf verloor met 13 miljoen dollar iets minder dan Bitrue. Begin 2022 was Crypto.com slachtoffer van een vergelijkbare hack ter waarde van 33 miljoen dollar.

Het overkomt zelfs de grootste bedrijven; afgelopen herfst wist een hacker meer dan een half miljard dollar aan crypto te stelen op Binance’ BNB Chain.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie