Ivo Melchers Ivo Melchers
11/04/2023 09:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/04/2023 09:00

Deze Zuid-Koreaanse crypto exchange verliest $13 miljoen door hack

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Ethereum project biedt enorme beloning voor identiteit crypto hacker

Foto: Makoto_Honda/Shutterstock

De in Zuid-Korea gevestigde crypto exchange GDAC meldde op maandag dat het een inbreuk op de beveiliging had opgelopen wat heeft geresulteerd in de diefstal van ongeveer 13 miljoen dollar aan crypto.

Cryptobaas treedt noodgedwongen af na buitensporige Trump tweet
Cryptobaas treedt noodgedwongen af na buitensporige Trump tweet

13 miljoen dollar aan BTC en ETH

De gestolen fondsen vertegenwoordigen 23% van de totale waarde van klantactiva op het platform. Op zondag werd dit door de hackers verstuurd van GDAC’s hot wallet naar een ongeïdentificeerde wallet. Sindsdien heeft de beurs alle stortingen en opnames opgeschort terwijl de autoriteiten de zaak onderzoeken.

De totale buit van de hackers bestaat uit 60,80 BTC (1,7 miljoen dollar), 350 ETH (647 duizend dollar), 10 miljoen Wemix tokens (10,7 miljoen dollar) en 220.000 USDT stablecoins.

Als reactie op de inbreuk heeft GDAC onmiddellijk zijn portefeuillesystemen opgeschort, inclusief stortingen en opnames, en gerelateerde servers afgesloten om verdere verliezen te beperken. De centrale heeft de lokale politie en de Korea Internet & Security Agency (KISA) op de hoogte gebracht van het incident en werkt momenteel mee aan het lopende onderzoek.

Het bedrijf heeft echter niet bekendgemaakt welke beveiligingsproblemen mogelijk hebben geleid tot het incident.

GDAC heeft ook geen tijdlijn gegeven voor wanneer het weer mogelijk zal zijn om crypto te storten en op te nemen, daarbij verwijzend naar de noodzaak om de beveiligingsproblemen die tot de inbreuk hebben geleid grondig te onderzoeken en aan te pakken.

Zoals eerder vernoemd is de totale buit verstuurd vanuit de hot wallet van GDAC. Hot wallets zijn, in tegenstelling tot cold wallets, verbonden met het internet. Hot wallets maken snelle stortingen en opnames mogelijk, maar zijn daarentegen kwetsbaarder voor hacks. Doordat cold wallets losstaan van het internet bieden ze meer veiligheid tegen cyberaanvallen. Gecentraliseerde cryptobeursen maken meestal gebruiken van een combinatie van hot en cold wallets om de tegoeden van klanten te beheren.

Advertentie

Bug op SushiSwap

Gisteren kon je nog in het altcoin nieuws lezen dat de gedecentraliseerde exchange (DEX) SushiSwap getroffen werd door een bug. Door een fout in de code van een smart contract ging er 2,7 miljoen euro aan crypto verloren. Gebruikers worden aangespoord om hun hun wallet-toegang tot het getroffen smart contract te revoken en meerdere partijen werken samen om de gestolen crypto terug te halen.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo Melchers is sinds oktober 2022 actief bij Crypto Insiders. Met een bachelor in psychologie, gespecialiseerd in economische psychologie, en een jaar ervaring als fulltime crypto-redacteur, schrijft Ivo met passie over de cryptomarkt. Hij wil Nederlanders helpen de complexe cryptowereld te begrijpen en verstandige investeringskeuzes te maken. Zijn grote interesse in journalistiek en crypto werd met name gewekt door de vorige bullmarket.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

Crypto CEO treedt af na buitensporige Trump tweet
Cryptobaas treedt noodgedwongen af na buitensporige Trump tweet
Interview: hoe een nieuwe cryptobeurs de grote jongens verslaat
Interview: hoe een nieuwe cryptobeurs de grote jongens verslaat
XRP verslaat Ethereum op Bitvavo na ETF lancering
XRP verslaat Ethereum op Bitvavo na ETF lancering
Advertentie