Robin Hazekamp Robin Hazekamp
09/12/2023 20:22 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/12/2023 18:31

Crypto exchange FTX verkoopt megabedrag voor schuldeisers

Solana-SOL Ethereum-ETH
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Crypto exchange FTX verkoopt megabedrag voor schuldeisers

Foto: rafapress/Shutterstock

De failliete crypto exchange FTX en dochteronderneming Alameda hebben $23,59 miljoen aan crypto naar platforms als Binance en Coinbase verzonden. Sinds 24 oktober heeft het bedrijf bijna $600 miljoen overgemaakt naar verschillende wallets. 

De tokens worden waarschijnlijk verplaatst om ze te verkopen. Zo kunnen schuldeisers worden terugbetaald. Echter, met meer dan $3,8 miljard aan schuld heeft het bedrijf nog een lange weg te gaan.

Nederlandse cryptoanalist voorspelt Polkadot koersexplosie van 500%
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Crypto exchange FTX verplaatst megabedrag voor terugbetaling schuldeisers

In de afgelopen vier dagen heeft de failliete crypto exchange FTX $23,59 miljoen aan crypto verplaatst. De tokens zijn naar verschillende grote crypto exchanges zoals Binance, Coinbase, OKX en Galaxy Digital verplaatst. FTX kan de crypto door het instorten van hun platform niet meer zelf direct verkopen. In plaats daarvan verplaatst FTX de fondsen naar concurrenten, bij wie ze het verkopen.

Het gaat onder andere om 3.150 ethereum (ETH) tokens ter waarde van $6,8 miljoen die naar Coinbase en Binance zijn verplaatst. Een ander deel van het bedrag bestaat uit 59,6 miljoen ALEPH tokens, ter waarde van $6,41 miljoen. Het verplaatsen van de tokens werd gespot door het analysebedrijf SpotOnChain

Hoogstwaarschijnlijk worden de tokens verplaatst om ze te verkopen zodat schuldeisers kunnen worden terugbetaald. FTX en dochteronderneming Alameda Research stortten in november 2022 in nadat bekend werd dat een groot deel van hun fondsen denkbeeldig waren. Door het verdampen van vele miljarden ontstond er een schuld van $8,8 miljard. 

Advertentie

FTX heeft miljarden aan solana

Van die schuld is nu meer dan vijf miljard dollar teruggewonnen. Daarvan moet nog wel een groot gedeelte terugbetaald worden. Daarnaast heeft het bedrijf nog eens $3,8 miljard aan uitstaande schuld. 

Verplaatsingen zoals de $600 miljoen sinds 24 oktober zijn onderdeel van de methode van het bedrijf, om hun schuldeisers terug te betalen met teruggewonnen cryptomunten. Naar verluidt had het bedrijf bijna $1,2 miljard aan solana (SOL) op 31 augustus. 

Deze zijn door de recente prijsstijgingen flink meer waard geworden, wat zeer positief kan uitpakken voor de schuldeisers van het bedrijf.

Deel dit artikel
Robin Hazekamp

Toen Robin in de Europese politieke wedstrijd iMEP opeens moest verzinnen hoe de EU effectieve regelgeving op moest stellen voor cryptocurrency, stond hij even met zijn mond vol tanden. Terwijl hij zijn achtergrondonderzoek uitvoerde, ontdekte hij de voordelen van deze economische noviteit. In Robins visie gaan de EU en cryptocurrency hand in hand. Met een scherpe blik analyseert Robin hoe politiek en cryptocurrency elkaar zowel aanvult als tegenwerkt.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie