Crypto-exchange OKEx lanceert deze maand bitcoin (BTC) optiehandel

Cryptocurrency-exchange OKEx gaat deze maand nog de handel in bitcoin (BTC) opties lanceren. Dat blijkt uit een persbericht gepubliceerd op 9 december.

- Advertentie -

De bitcoin-optiehandel zal lanceren op 27 december en een testversie zal al op 12 december live gaan. Volgens het persbericht is OKEx de eerste exchange op de markt die customer to customer (C2C), spot, futurescontracten, perpetual swap trading en nu ook optie trading aanbiedt.

Ter verduidelijking: optiehandel is een soort derivatenhandel waarmee de koper na betaling van een premie een onderliggende waarde kan kopen of verkopen, aldus het persbericht.

Verder meldt het persbericht dat OKEx Options een ingebouwde anti-manipulatie systeem zal hebben. Klanten zullen eerst een Know Your Customer (KYC) proces moeten doorlopen voordat zij toegang krijgen. Jay Hao, CEO van OKEx, zegt enthousiast te zijn over de lancering van het nieuwe product:

We zijn enthousiast over de aanstaande lancering van handel in opties. We hebben de toenemende vraag naar cryptoderivaten-producten in al onze klantensegmenten gezien, vooral van onze institutionele klanten, die de snelst groeiende vraag naar derivatenhandel hebben laten zien, vooral op futures of perpetual swap.

We streven ernaar om het breedste scala van handels- en risicobeheersinstrumenten te bieden aan al onze klanten, van institutionele tot particuliere marktdeelnemers. Opties zijn een uniek instrument waarmee handelaren de volatiliteit van crypto-activa kunnen beheren.

Naarmate de cryptomarkt evolueert, willen we een complete reeks derivatenproducten bouwen, die oplossingen leveren om de handelsstrategieën van gebruikers te optimaliseren. OKEx Options is een belangrijke stap in de richting van dit doel.

Vorige maand kondigde de Chicago Mercantile Exchange (CME) aan dat het vanaf januari volgend jaar ook bitcoin opties zal aanbieden. Bakkt kondigde eind oktober ook aan een dergelijk product nog in december te willen lanceren.

Onze technisch analist David van Ineveld heeft weer een nieuwe wekelijkse bitcoin (BTC) koers analyse online staan. Zijn advies: Hold your fire! Lees in zijn nieuwste analyse waarom!

- Advertentie -

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -
Ad
SATOS
Reviewed
€16.260,50 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€15.973,80 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€15.993,30 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€16.061,10 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€16.089,50 Kopen
Laatste nieuws

“Bitcoin” zoekopdrachten in Nederland op hoogste punt sinds 2017, komt de...

0
Bitcoin (BTC) brak onlangs zijn recordprijs die in 2017 gevestigd werd. Het nieuwe record ging gepaard met enorme sprongen in de afgelopen maanden, dit...
- Advertentie -
Expert analyses

Bitcoin koers dipt omlaag! Tijd voor paniek of voor nieuwe kansen?!

Het lijkt de afgelopen 24 uur wel alsof Pietje Paniek heel veel broertjes en zusjes heeft gekregen. De bitcoin koers heeft zich tot op...