Timo Bult Timo Bult
14/12/2022 05:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/12/2022 05:04

Crypto rewind 13-12: Bitcoin stijgt door CPI, paniek omtrent Binance

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: ANTON URICH/Shutterstock

Goedemorgen! Als je regelmatig Crypto Insiders in de gaten houdt dan weet je dat het crypto nieuws nooit stilstaat. De ontwikkelingen volgen zich in razend tempo op en dus kan je soms het overzicht missen. Daarom zetten wij iedere ochtend het belangrijkste nieuws van gisteren voor je op een rij. We waarschuwden er al een aantal keer voor, en bitcoin (BTC) werd zoals verwacht even enorm volatiel!

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin schiet omhoog na inflatiecijfers

De volatiliteit van bitcoin volgde na de publicatie van de Amerikaanse consumentencijfers (CPI). Gisteren werd bekend dat de inflatie in november toenam met 7,1%. Dat is nog steeds hoog maar wel lager dan verwacht.

Een dergelijke ontwikkeling heeft doorgaans een positief effect op de BTC prijs. En dat was ook gisteren het geval. In een uur tijd schoot bitcoin enkele procenten de lucht in. De volatiliteit is meer dan welkom in deze periode waarin de bitcoin koers vooral erg saai is!

Advertentie

Sam Bankman-Fried, oprichter van FTX eindelijk opgepakt

Eindelijk is het zover, de ex-CEO en oprichter van crypto exchange FTX is opgepakt. Sam Bankman-Fried (SBF) stond aan het roer toen duidelijk werd dat zijn bedrijven intern niet helemaal lekker in elkaar zaten. Zo werden tegoeden van klanten van FTX op andere plekken geïnvesteerd.

Uiteindelijk klapte alles in elkaar, zoals je vast en zeker in het laatste bitcoin nieuws gelezen hebt. De afgelopen tijd was het wat betreft de autoriteiten op dit vlak aardig stil. Maar gisteren werd SBF alsnog opgepakt. Hij heeft een aantal serieuze aanklachten op zijn dak gekregen vanuit de Verenigde Staten, zoals hier te lezen.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Binance in de problemen door paniek

En ten slotte nieuws van een andere exchange. Binance, ’s werelds grootste handelsplatform voor crypto, kreeg namelijk te maken met een enorme uitstroom van crypto. De oorzaak van dit nieuws ligt bij eerder nieuws dat Binance aangeklaagd zou worden door de Amerikaanse autoriteiten.

Dit blijkt vooralsnog te berusten op hele vage geruchten. Toch heerst er enige paniek en halen crypto-investeerders dus liever hun crypto even van het platform. De CEO van Binance vindt dit allemaal prima en ziet het zelfs als een goede test.

Wil jij direct in je feed op de hoogte blijven van het belangrijkste crypto nieuws? Volg Crypto Insiders op Instagram, waar wij onze volgers het interessantste nieuws voorschotelen!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie