Shane Kuijpers
15/12/2021 19:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/12/2021 19:45

Crypto winter volgt mogelijk, aldus Kraken exchange CEO

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Crypto winter volgt mogelijk, aldus Kraken exchange CEO

Foto: 3rdtimeluckystudio/Shutterstock

Dat de verwachting van een bitcoin (BTC) koers van $100.000 eind december niet gehaald gaat worden is iedereen het wel over eens. Kraken CEO, Jesse Powell, sluit zelfs niet uit dat er een heuse ‘crypto winter’ kan volgen, met een crypto crash op korte termijn.

iPhone-gebruikers met crypto, let op: ‘schakel iMessage uit’
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

Bitcoin zal terug stuiteren

Kraken is een exchange waarop cryptocurrencies verhandeld kunnen worden, zoals we Bitvavo in Nederland hebben. In augustus voorspelde de oprichter en CEO van Kraken dat de waarde van bitcoin eind van 2021 of begin 2022 op $100.000 zou staan. Hij was niet de enige die met deze voorspelling kwam. Echter is het ondertussen duidelijk dat dit niet uit gaat komen. Powell sluit zelfs een crash op de  cryptocurrency markten op korte termijn niet uit.

Powell denkt overigens ook dat een dergelijk scenario geen ramp is en dat BTC een bounce back zal maken, ook na een eventuele bear market. Mocht de koers onder $40.000 zakken zal die voor veel mensen reden zijn om te kopen, aldus Powell:

“Ik denk dat veel mensen alles onder de $40.000 als een koopkans zien. Ik heb zelf gekocht toen we een paar maanden geleden weer in de buurt van de $30.000 kwamen en ik denk dat veel mensen gewoon wachten om weer in te stappen tegen bodemprijzen.”

Advertentie

Bitcoin crash of bitcoin naar $100.000?

Dit gaf de Kraken CEO aan in een interview met Bloomberg Technology. In datzelfde interview werd ook gevraagd naar zijn voorspelling van augustus. Bitcoin naar $100k gaat uiteraard niet meer gebeuren, maar Powell is op de lange termijn zeker nog bullish

“Het is moeilijk om te weten waar het heen gaat. Als je kijkt naar een lange termijn trendlijn van Bitcoin gaat deze gewoon consistent omhoog. Ik zeg altijd tegen mensen: als je erover nadenkt om Bitcoin te kopen, zie het dan als een investering van vijf jaar plus”. 

Er zijn veel analisten geweest die een BTC koers van $100.000 in 2021 hebben voorspeld, waaronder de op Twitter bekende Pan B en Mike McGlone. Die laatste is een analist van Bloomberg en deelde deze voorspelling in oktober nog.

Deel dit artikel
Shane Kuijpers

Shane is begin 2020 voor het eerst echt in contact gekomen met cryptocurrency. Waar het begon als een soort hobby is het ondertussen een dagelijkse bezigheid voor hem. Hij volgt de laatste ontwikkelingen op de voet en kijkt niet alleen met grote interesse naar Bitcoin, maar ook naar tal van altcoins. Veel uiteenlopende projecten maken dat de mogelijkheden met crypto eindeloos zijn en om die reden zal crypto ook in de toekomst onderdeel zijn in het leven van Shane. Shane is naast auteur bij Crypto Insiders ook student International Business.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie