Roy van Krieken Roy van Krieken
19/10/2023 17:55 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/10/2023 15:10

Cryptobeurs Binance sluit de deuren in nog een land: wat zit hierachter?

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
binance-crypto-exchanges-regulatie

Foto: Shutterstock/ANTON ZUBCHEVSKYI

Een van de grootste crypto exchanges, Binance, kondigde afgelopen week aan dat het is gestopt met het aannemen van nieuwe gebruikers in het Verenigd Koninkrijk (VK). Vanaf 16 oktober om 17:00 is het verbod live gegaan.

Bitcoin en ethereum handelscontracten verpletteren historische records
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

Binance in steeds meer landen geweerd

De beslissing is door de exchange genomen nadat de Financial Conduct Authority (FCA), de regulerende autoriteit in het VK die toezicht houdt op financiële markten en financiële organisaties, nieuwe wettelijke eisen stelde aan de partners van Binance.

De FCA had vereist exchanges om eerlijk en oprecht te zijn tegenover VK consumenten. Dat betekent onder andere dat er waarschuwingen moeten worden gegeven die mensen begrijpen. Binance was van plan om met Rebuildingsociety (REBS), een peer-to-peer leenplatform, in zee te gaan. Echter, heeft de FCA REBS verboden om advertenties te plaatsen waarin diensten van Binance worden gepromoot.

Bestaande Britse gebruikers zullen nog niet zo veel merken, behalve dat er de komende tijd geen nieuwe diensten aan het platform worden toegevoegd. Dit houdt onder andere in dat verschillende producten zoals cadeaukaarten, Binance Research, Binance Feed en Binance Academy, die beschikbaar zijn op het internationale platform van Binance, momenteel niet beschikbaar zijn op het VK platform. Binance gaat ondertussen op zoek naar een nieuwe entiteit die is goedgekeurd door de FCA, om namens de exchange wettelijke goedkeuringen en toezicht te kunnen waarborgen binnen de regelgevende kaders van het VK.

Advertentie

Binance in Nederland

Het is niet de eerste keer voor Binance dat ze het lastig krijgen met lokale authoriteiten. Zoals je waarschijnlijk niet is ontgaan had de exchange ook problemen met de Nederlandse markt en moest het bedrijf ons kikkerlandje op 17 juli verlaten. De beslissing volgde nadat Binance niet in staat was om een virtual asset service provider (VASP) licentie te verkrijgen, essentieel voor het voldoen aan de Nederlandse anti-witwasregelgeving. Binance moest sluiten ondanks dat het actief is in veel andere Europese landen.

Crypto Insiders is genomineerd!

Het zal je niet ontgaan zijn, we hebben een volledig nieuwe website, met een sterke focus op jou; de lezer. Vlak na de lancering hoorden we dat we genomineerd zijn voor een publieksprijs.

Het betekent veel voor ons als jullie even op ons stemmen, stemmen duurt een minuut – we beloven dat het het waard zal zijn. Stemmen doe je hier!

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie