Roy van Krieken Roy van Krieken
27/11/2023 17:38 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/11/2023 17:38

Cryptobeurs Bitget sluit deuren voor Nederlandse gebruikers

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
bitget-verlaat-nederland

Foto: Shutterstock/Maor_Winetrob

Grote cryptobeurs Bitget heeft vandaag bekend gemaakt dat het de Nederlandse markt zal verlaten. Dit zal op korte termijn al plaatsvinden; per 1 december zal Bitget geen nieuwe gebruikers uit Nederland meer accepteren.

Ethereum futures op nieuw record in afwachting van ETF besluit
Ethereum futures op nieuw record in afwachting van ETF besluit

Bitget verlaat Nederland

Bitget is een enorme internationale crypto exchange met klanten over de hele wereld. Tot voor kort was Bitget ook volop aanwezig in Nederland, maar hier komt dus op korte termijn verandering in. Mensen met een Nederlandse identiteit of een bewijs van adres in Nederland zullen vanaf december niet meer worden geaccepteerd door Bitget. Zelfs Nederlandse IP-adressen zullen geweerd worden van het handelsplatform.

De reden hiervoor heeft alles met regelgeving te maken. Volgens een persbericht is het naleven van geldende regelgeving overal ter wereld topprioriteit voor de exchange, en klaarblijkelijk is Bitget niet in staat om te voldoen aan de Nederlandse regelgeving. Om die reden heeft de beurs besloten om de deuren in Nederland te sluiten voor nieuwe gebruikers.

“Om onze belofte na te komen om volledige naleving te ondersteunen, heeft Bitget besloten om de toelating van nieuwe klanten uit Nederland op te schorten”, aldus het persbericht van Bitget.

Bitget heeft geen registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB). En dat betekent in de praktijk dat de crypto exchange illegaal opereert in Nederland. Bitget is overigens niet de eerste exchange die niet in staat bleek om goedkeuring van DNB te krijgen. Eerder dit jaar zagen we ook Binance de deuren voor Nederlandse gebruikers sluiten toen duidelijk werd dat een licentie verkrijgen niet langer tot de opties behoorde.

Bitget maakt tevens duidelijk dat het echt enkel om nieuwe gebruikers uit specifiek Nederland gaat. In veel andere landen gaat Bitget gewoon nog verder met de bedrijfsvoering.

Advertentie

Bitget alternatieven

Voor wie dit als een zwaar nieuws binnenkomt; er zijn verschillende alternatieven voor Bitget die mogen handelen in Nederland. Denk hierbij aan het Nederlandse Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, die momenteel alle Nederlanders gratis crypto aanbiedt voor nieuwe aanmeldingen. Een ander alternatief is het Aziatische Bybit dat recentelijk door middel van een samenwerking met het Nederlandse SATOS ook een vergunning verkreeg om handelen voor Nederlandse klanten mogelijk te maken.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
Waarom BlackRock plots tienduizenden dollars aan meme crypto bezit
Nieuwe memecoin strategie op Bitvavo: ‘Veel effectiever dan bitcoin’
Crypto handelaar maakt 70.000 dollar winst met ChatGPT trading bot
Crypto handelaar maakt 70.000 dollar winst met ChatGPT trading bot
Advertentie