Rico Engelbarts
20/01/2019 18:03 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/01/2019 18:03

Cryptocurrency exchange Huobi krijgt volledige beurslicentie in Japan

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…

Foto: 3rdtimeluckystudio/Shutterstock

Huobi, een van de grootste cryptocurrency exchanges, mag als volledige gelicenseerde beurs opereren op de Japanse cryptocurrency markt. Om dat in Japan voor elkaar te krijgen is lastig aangezien de Financial Services Agency (FSA), de Japanse toezichthouder van de financiële markten, streng reguleert.
De Singaporese beurs mag na zich samengevoegd te hebben met BitTrade nu als crypto-exchange in Japan opereren. Sinds de aanpassing van de wetgeving in Japan in 2017 moeten alle beurzen in Japan een vergunning aanvragen. Op dit moment hebben 17 beurzen zo’n vergunning.
Dat Japan een van de strengst gereguleerde markten in de wereld is, is het gevolg van het aantal grote hacks die in het verleden hebben plaatsgevonden in het land. Zo is er de beroemde Mt. Gox hack en de Coincheck hack van vorig jaar. Bij die hacks gingen honderden miljoenen verloren.
Sindsdien probeert de FSA ervoor te zorgen dat alle beurzen hun klanten goed beschermen. Beurzen die een vergunning aan willen vragen moeten bijvoorbeeld eerst een vragenlijst van 400 vragen invullen. De procedure duurt vervolgens minimaal zes maanden. Daarnaast gaat de FSA op bezoek bij de beurzen die een aanvraag hebben ingediend om er zeker van te zijn dat ze alles goed voor elkaar hebben.
Huobi wist de volledige vergunning echter te ontvangen nadat het de meerderheid van de aandelen van BitTrade kocht. Dat bedrijf had al zo’n vergunning en op die manier kan Huobi nu als volledig gelicenseerde beurs in Japan opereren.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie