Cryptocurrency exchange Huobi krijgt volledige beurslicentie in Japan

4

Huobi, een van de grootste cryptocurrency exchanges, mag als volledige gelicenseerde beurs opereren op de Japanse cryptocurrency markt. Om dat in Japan voor elkaar te krijgen is lastig aangezien de Financial Services Agency (FSA), de Japanse toezichthouder van de financiële markten, streng reguleert.

De Singaporese beurs mag na zich samengevoegd te hebben met BitTrade nu als crypto-exchange in Japan opereren. Sinds de aanpassing van de wetgeving in Japan in 2017 moeten alle beurzen in Japan een vergunning aanvragen. Op dit moment hebben 17 beurzen zo’n vergunning.

Dat Japan een van de strengst gereguleerde markten in de wereld is, is het gevolg van het aantal grote hacks die in het verleden hebben plaatsgevonden in het land. Zo is er de beroemde Mt. Gox hack en de Coincheck hack van vorig jaar. Bij die hacks gingen honderden miljoenen verloren.

Sindsdien probeert de FSA ervoor te zorgen dat alle beurzen hun klanten goed beschermen. Beurzen die een vergunning aan willen vragen moeten bijvoorbeeld eerst een vragenlijst van 400 vragen invullen. De procedure duurt vervolgens minimaal zes maanden. Daarnaast gaat de FSA op bezoek bij de beurzen die een aanvraag hebben ingediend om er zeker van te zijn dat ze alles goed voor elkaar hebben.

Huobi wist de volledige vergunning echter te ontvangen nadat het de meerderheid van de aandelen van BitTrade kocht. Dat bedrijf had al zo’n vergunning en op die manier kan Huobi nu als volledig gelicenseerde beurs in Japan opereren.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

Satos

9/10

€10.059,30 Kopen
Litebit

8.9/10

€10.021,90 Kopen
Bitvavo

8.7/10

€9.929,00 Kopen
Bitmymoney

8.6/10

€9.909,35 Kopen
Anycoin Direct

8.4/10

€10.027,70 Kopen
Bitkassa

7.4/10

€10.163,50 Kopen
Laatste nieuws