De helft van alle Amerikaanse investeerders is slechter af dan verwacht

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…

Foto: Shutterstock/tokar

Vorig jaar was investeren in crypto al niet zo gemakkelijk als je misschien zou denken, maar nu is het dat al helemaal niet meer. Volgens onderzoek vindt bijna de helft van de investeerders in de Verenigde Staten dat zij slechter af zijn dan verwacht.

46% is teleurgesteld

Dat schrijft Pew Research Center in een onderzoeksrapport. Het viel voor maar liefst 46% van de ondervraagde Amerikanen tegen hoe hun crypto-investeringen hebben gepresteerd. Uit ander onderzoek bleek dat 70% van de investeerders in de VS pas vorig jaar begon – ongeveer op de top van de markt dus. Dat zo’n groot deel van de mensen niet blij is met de prestaties is dus niet zo vreemd.

In totaal heeft 16% van de Amerikanen volgens de steekproef geïnvesteerd in crypto, terwijl 71% er niet in heeft geïnvesteerd maar er wel op zijn minst iets over heeft gehoord. 12% heeft helemaal niets gehoord over het onderwerp. De enquête is op 5 juli afgenomen.

De belangrijkste reden om in crypto te investeren was dat ze een andere manier om te investeren zochten. 31% van de ondervraagden vond dit. De volgende belangrijkste reden was dat ze er goed mee konden verdienen, en verder is het ook gemakkelijk om in te stappen. Van slechts 14% is een groter vertrouwen in crypto dan in andere investeringen de belangrijkste reden.

Mannen eerder dan vrouwen

Verder blijkt dat er in de VS veel meer mannen dan vrouwen zijn die hun geld in crypto stoppen; 23% van alle ondervraagde mannen doet dit, ten opzichte van 9% van de vrouwen. Verder is de grootste groep jonger dan 29 jaar. Er is bovendien een groot leeftijdsverschil tussen mannen en vrouwen; 42% van de investeerders is man en tussen de 18 en 29 jaar, terwijl vrouwen in deze groep slechts 17% vertegenwoordigen.

Ook zijn jonge investeerders eerder bereid om Non-Fungible Tokens (NFT’s) te kopen. Hier investeert 6% van deze groep in, maar opvallend genoeg zijn jonge vrouwen hier eerder toe bereid (7%) dan jonge mannen (5%).

Verder vertegenwoordigen blanke investeerders met 13% de kleinste groep. Hispanics en Aziatische mensen vormen allebei 22% van de investeerders. Bovendien heeft het grootste deel een hoger inkomen, 20% om precies te zijn.

Deel dit artikel
Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie