Thom Derks Thom Derks
17/11/2022 19:30 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/11/2022 19:30

De Nederlandse bitcoin broker die langzaam Europa verovert

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
De Nederlandse bitcoin broker die langzaam Europa verovert

Foto: ShutterOK/Shutterstock

We staan er als Nederlanders om bekend om goede zakenlui te zijn. Als klein landje krijgen we het al eeuwenlang voor elkaar om een significante rol te spelen op het wereldwijde handelstoneel. Die tendens zien we ook terug in de bitcoin-wereld, waar het Nederlandse Anycoin Direct langzaam maar zeker Europa begint te veroveren.

Coinbase’ crypto netwerk nadert Solana’s snelheid, maar twijfels rijzen
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

Begonnen in Nederland

Anycoin Direct is inmiddels een internationale broker die door heel Europa actief is, maar het bedrijf begon in 2013 als een puur Nederlandse partij. Het succes in Nederland gaf de heren en dames van Anycoin Direct het gevoel dat hun formule op continentaal niveau ook weleens zijn vruchten kon afwerpen. Dat is gelukt, want op het moment van schrijven is het bedrijf actief door heel Europa.

Iedereen met een Europees paspoort of een geldige verblijfsvergunning en een Europese bankrekening mag in principe bitcoin kopen en verkopen bij Anycoin Direct. Verder is het natuurlijk vereist dat je de leeftijd van 18 jaar bent gepasseerd. Om aan de slag te gaan bij Anycoin Direct heb je daarnaast alleen een e-mailadres, telefoonnummer en een internetverbinding nodig.

De eenvoud van het platform is waarschijnlijk een belangrijke reden voor de populariteit van Anycoin Direct door heel Europa. Waar bitcoin voor beginners weleens lastig kan zijn, neemt deze grote Nederlandse partij dat probleem weg door een simpel en intuïtief platform aan te bieden. Meer lezen over de cryptobeurs? Vind hier de Anycoin Direct review.

Advertentie

Grote ambities van Anycoin Direct

Dat Anycoin Direct grote ambities heeft en bitcoin over de hele wereld wil promoten, blijkt ook wel uit de samenwerking met voetbalclub PSV. De Eindhovense topclub is door heel Europa actief en op die manier een perfect uithangbord voor een partij als Anycoin Direct. Het leuke aan de samenwerking met PSV is dat Anycoin Direct de sponsorgelden volledig in bitcoin uitkeert en ook het beheer voor PSV regels.

De samenwerking tussen PSV en Anycoin Direct is in eerste instantie voor twee jaar afgesloten, maar de mogelijkheid bestaat dat deze in de toekomst verlengd wordt. Het is gaaf om te zien hoe Anycoin Direct hiermee een brug probeert te slaan tussen de sportwereld en bitcoin.

Als bitcoin aan een nieuwe bullrun begint, dan kan dat een partij als PSV weleens wakkerschudden om een deel van hun reserves in bitcoin te bewaren. Hoe gaaf zou het zijn als voetbalclubs straks dankzij een Anycoin Direct een klein percentage van de reserves in bitcoin parkeren? Wij zien die toekomst in ieder geval wel voor ons

Deel dit artikel
Thom Derks

Thom is een expert op het gebied van macro-economie, bitcoin en het afzeiken van altcoins. Verder schrijft hij een eigen macro-nieuwsbrief op Substack, laat hij soms iets van zich horen op Twitter en is hij niet-praktiserend Meester in de Rechten (universiteit Leiden).

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie