Simon Bosch Simon Bosch
01/12/2023 17:55 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/12/2023 14:26

Deze crypto zijn deze week het populairst op Bitvavo

Solana-SOL Bitcoin-BTC more-coins-icon
icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Deze crypto zijn deze week het populairst op Bitvavo

Foto: Bitvavo

Aan het eind van elke werkweek zet de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo op een rijtje welke altcoins de afgelopen week het meest verhandeld werden. Meestal is dat bitcoin (BTC), maar soms zijn dat totaal andere coins. Deze week stonden twee jonge altcoins in de top 5.

🚀 Nederlanders maken lezers van Crypto Insiders vandaag SHIBA miljonair; pak jouw gratis 1.000.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Kleine crypto het populairst op Bitvavo

Op sociale mediaplatform X onthulde Bitvavo vrijdagochtend dat de altcoin superverse (SUPER) de afgelopen vijf dagen het hoogste volume te pakken had. Deze token staat volgens CoinGecko op plaats 234 van alle cryptocurrencies en heeft een marktwaarde van slechts 164 miljoen dollar, maar hij is groot genoeg om op Bitvavo de koppositie te pakken. Superverse combineert crypto-gaming en een NFT-markt op één blockchain.

Een andere opvallende coin in de lijst is XYO (XYO), die met een 24-uurs volume van 14 miljoen euro (12% van het totaal) ook erg hoog in de lijst staat. Afgelopen week stond hij volgens Bitvavo op nummer 5. Dit project is een oraclenetwerk dat locatie-informatie veilig op moet slaan.

Advertentie

Solana zakt af, Terra Classic populairder dan bitcoin

Verder valt op dat terra classic (LUNA) op plek twee staat. Daarmee staat het hoger in de wekelijkse lijst dan bitcoin (BTC), die genoegen moet nemen met de derde plaats en 7% van het totaalvolume. Dit zou te maken kunnen hebben met de uitlevering van Terra-medeoprichter Do Kwon aan zowel de Verenigde Staten als Zuid-Korea. Kwon was op de vlucht, maar hij is in Montenegro opgepakt.

Vlak onder bitcoin staat solana (SOL) die 5% van het volume pakt. Solana was de afgelopen maanden razend populair, zo oversteeg de coin halverwege november nog het handelsvolume van bitcoin met een factor 5. Ook was de populariteit te merken aan grote inflows voor solana-beursfondsen.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €10,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

10 euro gratis crypto

Op zoek naar een betrouwbaar platform voor al jouw crypto-zaken? Lezers van Crypto Insiders kunnen profiteren van een gratis bonus van 10 euro op Bitvavo. Deze 10 euro kun je vervolgens besteden aan welke cryptocurrency je maar wil, zoals 1500 XYO! Daarnaast verhandel je de eerste 10.000 euro kosteloos. Pak de bonus en maak via deze link een account aan bij Bitvavo.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie