Timo Bult Timo Bult
12/11/2023 12:05 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/11/2023 11:34

Solana extreem populair op Bitvavo, handelsvolume 5x hoger dan bitcoin

Solana-SOL
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Solana extreem populair op Bitvavo, handelsvolume 5x hoger dan bitcoin

Foto: Bitvavo

De afgelopen periode laten veel altcoin koersen geweldige dingen zien. Een van die altcoins is solana (SOL). De enorme stijging van SOL de afgelopen maand heeft ertoe geleid dat de crypto pal boven alle andere cryptocurrencies uitsteekt op crypto exchange Bitvavo.

Nog geen account bij Bitvavo? Als lezer van Crypto Insiders kun je nu profiteren van een gratis bonus van 10 euro, waarmee je het ruime aanbod van Bitvavo kan gaan verkennen. Bovendien kun je de eerste 10.000 euro kosteloos handelen. De bonus geldt voor nieuwe gebruikers die zich via deze link aanmelden.

🔔 Vandaag: Alle Nederlanders crypto-bezitters krijgen €60 gratis goud
  • Advertentie
  • GoldRepublic

Solana handelsvolume 5x hoger dan bitcoin

Uit het overzicht op de Bitvavo website blijkt dat het handelsvolume van solana de afgelopen 24 uur 50,3 miljoen euro betrof. Dat de cryptocurrency zo populair is, is niet gek gezien de prestaties de afgelopen 24 uur. SOL staat namelijk met 8% in de plus.

Het handelsvolume van solana ligt hiermee maar liefst 5 keer hoger dan dat van bitcoin (BTC), de grootste cryptocurrency van de markt. Bitcoins handelsvolume komt uit op 10,8 miljoen euro.

Bitvavo handelsvolume
De top 5 meest verhandelde cryptocurrencies op Bitvavo, met Solana aan kop. – Bron: Bitvavo

Op plek twee vinden we FTX token (FTT), dat de afgelopen dagen een flinke toename in handelsactiviteiten zag. Dat had alles te maken met uitspraken van de voorzitter van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

De prestaties van de solana koers

De populariteit van solana is snel gegroeid de afgelopen maand. De crypto lijkt te zijn ontwaakt en is op weg alle negatieve gevolgen van het FTX faillissement van zich af te schudden.

Al met al staat de cryptocurrency met maar liefst 167% in de plus ten opzichte van een maand geleden. De stijging is opvallend, zeker gezien er eerder nog angst heerste omtrent de altcoin. FTX, de failliete exchange, zou namelijk op het punt staan enorme hoeveelheden aan SOL te dumpen.

Die angst is voor nu in ieder geval verdwenen met de uitgebroken SOL koers tot gevolg. Lees hier waarom solana zo hard kon stijgen de afgelopen periode.

Uiteraard vliegen de prijsvoorspellingen je nu om de oren. Iedereen wil natuurlijk weten tot welk niveau solana zou kunnen stijgen. Voormalig Goldman Sachs topman Raoul Pal zei onlangs in een interview een prijs van 1.000 dollar per SOL als mogelijkheid te zien. Uiteraard moet iedere prijsvoorspelling met een flinke korrel zout genomen worden. Uiteindelijk weet niemand waar de prijs van een crypto naartoe kan gaan.

Advertisement

10 euro gratis crypto

Op zoek naar een betrouwbaar platform voor al jouw crypto-zaken? Lezers van Crypto Insiders kunnen profiteren van een gratis bonus van 10 euro. Deze 10 euro kun je vervolgens besteden aan welke cryptocurrency je maar wil. Daarnaast verhandel je de eerste 10.000 euro kosteloos. Pak de bonus en maak via deze link een account aan bij Bitvavo.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement
Advertisement