Timo Bult Timo Bult
07/03/2019 13:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/03/2019 13:00

DX.Exchange lanceert tokenized ETF-producten, investeren met crypto nu mogelijk

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
dx_exchange_lanceert_tokenized_ETF_producten_investeren_met_crypto_nu_mogelijk

DX.Exchange maakt in een officiële persverklaring bekend dat investeerders op het platform nu met cryptocurrency kunnen investeren in Exchance Traded Funds (ETF’s). De mogelijkheid om in tokenized ETF’s te investeren brengt verschillende voordelen voor beleggers, aldus DX.Exchange in de persverklaring.
Beleggers kunnen nu onder andere in een tokenized versie van de SPY investeren. Dit is een ETF die de S&P 500 volgt, een van de bekendste Amerikaanse aandelenindices. Daarnaast kan er worden geïnvesteerd in een tokenized versie van een ETF die de prijs van ruwe aardolie volgt.
DX.Exchange is een exchange die in Estland is gevestigd, en voldoet aan de richtlijnen van de Europese Autoriteit voor Effecten en Markten (ESMA). De exchange mag hierdoor in heel Europa opereren, en de mogelijkheid om in tokenized ETF’s te investeren is dan ook voor alle Europeanen mogelijk.
Amedeo Moscato, CEO van DX.Exchange zei over de lancering van de nieuwe service het volgende:

Het is vanaf vandaag mogelijk om met crypto in digitale aandelen en ETF’s te investeren. Crypto-beleggers die een deel van hun crypto-portefeuille wilden afdekken, hadden alleen stablecoins of beperkte andere opties. Nu kunnen ze investeren in traditionele activa uit de echte wereld op de blockchain.

Volgens DX.Exchange is het investeren in de tokenized ETF’s een stuk goedkoper waarmee het meer investeerders wil aantrekken. Daarnaast is de toetredingsdrempel lager waardoor ook mensen uit ontwikkelingslanden makkelijker kunnen investeren.
Eerder maakte de exchange al bekend dat het ook tokenized aandelen aan het aanbod heeft toegevoegd. Investeerders kunnen op het platform daarom ook investeren in tokenized aandelen van onder andere Apple, Tesla en Facebook. Voor nu is de handel alleen beschikbaar binnen de Europese Unie, maar DX.Exchange geeft aan in 2019 uit te willen breiden naar de Verenigde Staten.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook of Twitter.
Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie