Simon Bosch Simon Bosch
20/11/2022 11:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/11/2022 11:15

Een van de grootste hedgefondsen ter wereld stapt crypto in

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Dit is het crypto bezit in een van ’s werelds grootste steden

Foto: turtix/Shutterstock

De berenmarkt in cryptocurrencies is mogelijk nog steeds niet geëindigd, en de prijzen van veel cryptocurrencies zijn niet om aan te zien. Toch geven instituten het niet op – integendeel zelfs. Sommige professionele beleggers stappen juist in de markt en willen nieuwe aanbieden.

Ethereum staking-dienst EigenLayer op het randje van een crisis
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

Nieuw crypto-fonds in de markt

Volgens Bloomberg werkt Man Group aan een speciaal crypto-hedgefonds. Man Group is één van de grootste hedgefondsen ter wereld en heeft zo’n 97 miljard dollar aan activa onder beheer. Op de London Stock Exchange (LSE) worden aandelen van dit fonds verhandeld, dit maakt het zelfs het grootste publieke fonds ter wereld.

Man Group bestaat, zoals de naam al suggereert, uit verschillende subfondsen die zich op verschillende delen van de wereld richten. De nieuwste toevoeging aan deze reeks is één voor crypto. Het fonds zal worden beheerd door Andre Rzym, een fondsmanager die volgens Bloomberg al meer dan 17 jaar voor het bedrijf geld beheert.

Tegen het einde van dit jaar kunnen de werkzaamheden van start gaan. Eerst moet AHL, een ander fonds onder de Man Group-paraplu, het risico voor de crypto-tak afstemmen. Man verhandelt via AHL ook al in crypto-futures, maar kennelijk zal het nieuwe crypto-fonds in meer dan alleen futures handelen.

Advertentie

Nieuwkomers geen garantie voor stierenmarkt

Ondanks dat de crypto-markt in chaos verkeert ziet dit instituut dus wel brood in de markt, maar dat hoeft niet te betekenen dat het denkt dat de markt zal gaan stijgen. Sommige van de fondsen van dit bedrijf gaan namelijk ook short. Eerder dit jaar bleek dat instituten op grote schaal short zijn op Tether-stablecoin USDT.

Ook de Japanse bank Nomura heeft aangekondigd dat het begin 2023 institutionele klanten zal laten handelen in cryptovaluta. Nomura is één van Japans grootste banken en heeft omgerekend ongeveer 170 miljard euro in beheer. Toch zal hier logischerwijs hetzelfde voor gelden als bij Man: een garantie voor stijgende prijzen is het helaas niet.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie