Simon Bosch Simon Bosch
31/01/2024 18:42 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/01/2024 15:02

Ethereum handelsplatform wil uitbreiden, vraagt tientallen miljoenen

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Ethereum handelsplatform wil uitbreiden, vraagt tientallen miljoenen

Foto: Maurice NORBERT/Shutterstock

De vraag of decentrale exchanges (DEX’en) de overhand zullen nemen van gecentraliseerde exchanges bestaat al sinds de decentrale versies van de gecentraliseerde bedrijven bestaan. Beide partijen doen uiteraard ook hun best om hard te groeien. In dat licht heeft de decentrale exchange dYdX, gebouwd op Ethereum (ETH), flinke uitbreidingsplannen aangekondigd.

Slechts 10 crypto exchanges hebben grootste deel markt in handen
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

dYdX wil extra geld voor grote uitbreiding

In een blogpost schrijft de dYdX Foundation dat het omgerekend 30 miljoen dollar in DYDX-tokens (10,58 miljoen DYDX om precies te zijn) heeft gevraagd van de decentralized autonomous organization (DAO). Onderdeel van deze DAO is een door de community beheerde kas met een aanzienlijk deel van de tokens. De beoogde schenking vertegenwoordigt ongeveer 4 procent van alle tokens die de DAO bezit.

Aangezien het om publieke fondsen gaat is dat nogal een bedrag. De goedkeuring gaat dan ook niet zomaar, daar is een stemming op de DAO voor nodig. Die zal plaatsvinden op 2 februari. Met het geld wil de organisatie het handelsplatform de komende drie jaar verder ontwikkelen. dYdX moet ‘de exchange-laag van het internet worden’.

Advertentie

dYdX herstelt na grote hack

Dit nieuws is een stuk positiever dan het nieuws van afgelopen november. Toen was het platform namelijk onderhevig aan een grote aanval, een rug pull om precies te zijn. Een hacker wist 8,2 miljoen dollar buit te maken door de koers van de altcoin yearn.finance (YFI) op te stuwen.

Zijn verkoop leidde tot een enorme crash van deze token. Dat was ook relatief gemakkelijk, want met een marktwaarde van zo’n 480 miljoen dollar op de piek was de token niet meer wat het voorheen is geweest.

De politie zette hierna een onderzoek naar het incident in. Begin januari maakte het project bekend dat het samen met de politie de vermoedelijke dader heeft geïdentificeerd. Ook hebben de bedenkers maatregelen genomen om te voorkomen dat dit nog een keer kan gebeuren. In de experimentele vierde versie van het handelsplatform zijn deze verbeteringen al verwerkt.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie