Roy van Krieken Roy van Krieken
24/02/2024 13:02 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/02/2024 11:44

Failliet FTX mag weer voor $1 miljard aan aandelen verkopen

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Crypto auditor van FTX aangeklaagd, documenten laten zien waarom

Foto: Tada Images / Shutterstock.com

De failliete crypto exchange FTX is nog altijd in de weer om zijn gebruikers terug te betalen. Het bedrijf zet stappen in de juiste richting nadat het van de rechter toestemming heeft gekregen om aandelen, ter waarde van $1 miljard, te verkopen.Het gaat om aandelen in het kunstmatige intelligentie (AI) bedrijf Anthropic dat inmiddels wordt gewaardeerd op $15 miljard. Het is een startup dat gericht is op het ontwikkelen van geavanceerde AI technologieën met een nadruk op veiligheid en ethische overwegingen.

FTX diende voorafgaand een verzoek in om haar aandeel van 7,84% in Anthropic te verkopen. Dit volgde op een initiële investering van ongeveer $530 miljoen in april 2022, slechts enkele maanden voordat de exchange zelf failliet ging. Na de aankopen is het AI bedrijf in waarde gestegen waardoor FTX zijn aandeel meer dan $1 miljard waard is geworden.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bezwaren klanten FTX

De toestemming door de rechter werd verleend nadat FTX tegemoetkomt aan de bezwaren van bepaalde klanten. Deze klanten betwisten de verkoop door te stellen dat de aandelen van Anthropic niet in het bezit waren van FTX, aangezien deze zouden zijn aangeschaft met klantengelden die op onrechtmatige wijze waren gebruikt.

De verkoop van de Anthropic-aandelen maakt deel uit van FTX’s bredere strategie om activa te verkopen en de opbrengsten te gebruiken om schuldeisers terug te betalen. FTX heeft al $6,4 miljard in kas voor schuldenaflossing.

Opzich is de goedkeuring van de verkoop dus goed nieuws voor voormalig klanten van FTX die hun geld terug willen. Aan het einde van januari verkocht FTX ook miljarden aan GBTC-aandelen. Dit had destijds een enorme negatieve invloed op de bitcoin (BTC) koers. Dat zal dit keer niet het geval zijn met de verkoop van Anthropic-aandelen.

Advertentie

FTX schrapt herlancering

De failliete exchange heeft tevens plannen voor een herlancering afgeblazen, zo werd bekend tijdens een rechtszaak in Delaware, Amerika. De aankondiging door FTX advocaat Andy Dieterich, die de misstappen van oprichter Sam Bankman-Fried aanhaalde, had directe impact op de FTX token (FTT), die heftige schommelingen vertoonde.

Oorspronkelijke plannen om schuldeisers te compenseren met aandelen in een nieuw platform zijn nu van de baan, met als gevolg een plotselinge koersdaling van FTT. Deze ontwikkeling benadrukt de onzekerheden binnen de crypto sector en de gevolgen van juridische en operationele tegenslagen.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
Bitcoin stijgt hard voorbij $72.000, markt reageert explosief
Nieuwe cryptomunt ontploft en klimt met 231% op eerste handelsdag
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
Crypto ontbijt: koersen herstellen, beleggers investeren weer & meer
Nederlanders verdienen 135% door met AI op Bitvavo in crypto te handelen
Crypto handelaar maakt 70.000 dollar winst met ChatGPT trading bot
Crypto handelaar maakt 70.000 dollar winst met ChatGPT trading bot
Advertentie