Roy van Krieken Roy van Krieken
02/03/2024 22:09 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/03/2024 20:30

Februari was de maand van records voor bitcoin platforms

Bitcoin-BTC
icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…

Foto: Shutterstock/K.unshu

Februari sloot af met een knal in de wereld van cryptocurrencies. Niet alleen bereikte de koers van bitcoin (BTC) niveau’s die al jaren niet meer gezien waren, verschillende handelsplatformen zetten recordbrekende prestaties neer. Deze golf van activiteit laat zien dat de hype na een hardnekkige bearmarkt weer helemaal terug is van weggeweest.

Cryptobeurs Coinbase krijgt miljoenenboete wegens ‘risicovolle’ klanten
Cryptobeurs Coinbase krijgt miljoenenboete wegens 'risicovolle' klanten

Deribit zet nieuwe records

Op het platform van Deribit, dat gespecialiseerd in crypto-opties en futures, werden meerdere records verbroken. Zo passeerde de open interest op het platform de ongekende hoogte van $29 miljard. Daarnaast bereikten de activa van klanten op het platform een recordhoeveelheid van $4 miljard, terwijl het 24-uurs handelsvolume een piek van $12,4 miljard zag. Beide cijfers zijn nog nooit eerder behaald en daarom liet Deribit via hun X-account weten: “Note to ourselves: Stay humble,” een teken van hun verrassing tegenover deze mijlpalen.

Parallel aan Deribit’s succes, beleefde Coinbase Derivatives, een door de VS gereguleerde futuresbeurs, ook een bijzonder moment. Op 29 februari registreerde het platform een recordaantal unieke institutionele gebruikers. Dit zorgde voor de op een na beste dag ooit werd voor het Amerikaanse platformen voor instituties en er werd in totaal meer dan $380 miljoen in ETH en BTC contracten verhandeld.

Ook andere handelsplatform zoals Greeks.live beleefde een fenomenaal goed einde van de maand en zette records neer als het op handelsvolume aankomt.

Advertentie

Bitcoin koers slaat op hol

Dit alles wordt natuurlijk aangedreven door de koers van BTC. Sinds september van 2023 is de koning der crypto al met meer dan 150% gestegen, en als we bepaalde analisten mogen geloven dan heeft de bitcoin koers nog meer in petto.

Erich Balchunas, ETF-analist bij Bloomberg, legde uit dat hij de kans groot acht dat we ons in een soort van ‘opwaartse spiraal’ bevinden, waar de ETF-hype zorgt voor een schrijnend tekort aan bitcoin. Als er te weinig bitcoins zijn dan leidt dat uiteraard tot een stijging van de prijs, een stijging die volgens hem nog wel even aan kan houden in een positief scenario.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy van Krieken is redacteur bij Crypto Insiders sinds april 2021. Met een diploma in geschiedenis van de Universiteit Utrecht, heeft Roy zijn schrijfvaardigheden aangescherpt, wat een natuurlijke overgang naar een schrijfcarrière mogelijk maakte. Zijn interesse in cryptocurrency en blockchain werd gewekt door vrienden en zijn eigen investerings- en tradingervaring. Roy’s specialisaties omvatten macro-economische trends, trading en regulatie. Hij is vastbesloten om betrouwbare en toegankelijke crypto-informatie te bieden en zo bij te dragen aan de mainstream adoptie van cryptocurrency in Nederland.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

Crypto CEO treedt af na buitensporige Trump tweet
Cryptobaas treedt noodgedwongen af na buitensporige Trump tweet
Interview: hoe een nieuwe cryptobeurs de grote jongens verslaat
Interview: hoe een nieuwe cryptobeurs de grote jongens verslaat
XRP verslaat Ethereum op Bitvavo na ETF lancering
XRP verslaat Ethereum op Bitvavo na ETF lancering
Advertentie