Timo Bult Timo Bult
10/09/2022 06:07 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/09/2022 06:07

FTX en GameStop slaan handen ineen en introduceren crypto aan klanten

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
FTX en GameStop slaan handen ineen en introduceren crypto aan klanten

Foto: Jonathan Weiss / Shutterstock.com

De grote crypto exchange FTX is de samenwerking aangegaan met GameStop in wat lijkt op een mooie mix van crypto en ‘meme-stocks!’ De samenwerking werd op 7 september aangekondigd in een officiële aankondiging.

Coinbase’ Base nu het leidende netwerk op Ethereum volgens nieuwe data
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

FTX en GameStop gaan samenwerken

GameStop is een grote Amerikaanse retailer van onder andere games, elektronica zoals gaming consoles en andere aan gaming-gerelateerde producten. Het bedrijf kwam het afgelopen jaar uitgebreid in het crypto nieuws voorbij. Waarom lees je verderop in dit artikel.

In de aankondiging valt te lezen dat de Amerikaanse retailer samen gaat werken met de Amerikaanse tak van FTX. Onderdeel van de samenwerking is om ” meer GameStop-klanten kennis te laten maken met de FTX-community en de FTX-marktplaatsen voor digitale activa.”

Voor FTX zal GameStop daarnaast de “voorkeurs retailpartner in de Verenigde Staten” zijn. Zo zullen bijvoorbeeld FTX cadeaukaarten in de winkels van GameStop komen te liggen. Verder gaan de twee bedrijven samenwerken aan e-commerce en online marketing initiatieven.

Nog geen FTX account? Klik hier om een account aan te maken en krijg een welkomstbonus!

GameStop is een logische partner voor FTX

Kijkend naar bijvoorbeeld het NFT nieuws kunnen we stellen dat GameStop een logische partner is voor FTX. In juli dit jaar lanceerde de retailer nog een NFT marktplaats. Die marktplaats deed het op een zeker moment zelfs beter dan andere rivalen.

GameStop kwam vorig jaar veel in het nieuws. Dat kwam door de extreme stijging van de aandelen, wat weer het gevolg was van een grote actie van WallStreetBets. De aandelen van GameStop werden geshort door grote hedgefondsen omdat het bedrijf op de rand van de afgrond leek te staan. Het ingrijpen van WallStreetBets door het aandeel massaal op te kopen zorgen uiteindelijk voor een enorme short squeeze. Hierdoor verloren de hedgefondsen meer dan $70 miljard.

Sindsdien is GameStop verheven tot ‘meme aandeel.’ Daarmee heeft het bedrijf ook een speciaal plekje gekregen in de harten van menig crypto-investeerder waar we bijvoorbeeld ook de meme crypto dogecoin (DOGE) vinden. GameStop probeert mede met behulp van deze nieuwe impuls uit het diepe dal te klimmen. De nieuwe samenwerking met FTX is een extra zetje in de goede richting.

Sinds kort heeft FTX ook een officieel Telegram-kanaal in het Nederlands. Blijf op de hoogte van het laatste FTX nieuws omtrent listings, burns en meer!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie