Ivo Melchers Ivo Melchers
10/01/2023 11:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/01/2023 11:30

FTX genoot volop van de tegoeden van haar gebruikers

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…

Foto: rafapress / Shutterstock.com

De implosie van FTX was een schok voor iedereen die betrokken is met cryptocurrencies. Nadat de crypto exchange zijn faillissement had ingediend, zette de soap zich, tot op de dag van vandaag, voort.

Zo werd Sam-Bankman-Fried, de ex-ceo van FTX, op de Bahama’s door de politie opgepakt op verzoek van de Amerikaanse overheid. Volgens de Securities and Exchange Commission (SEC) heeft FTX zich jarenlang schuldig gemaakt aan het frauderen en misleiden van klanten.

Later kon je lezen dat SBF door een Amerikaanse rechtbank op borgtocht van maar liefst $250 miljoen werd vrijgelaten uit de gevangenis. Wanneer SBF uiteindelijk veroordeeld wordt moet hij echter gewoon terug de cel in. Tot die tijd heeft hij huisarrest in het huis van zijn ouders.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Prioriteit FTX lag niet bij gebruikers

Volgens een rapport van Business Insider heeft de omgevallen cryptobeurs ongeveer $40 miljoen gespendeerd aan luxe accomodaties, vluchten en eten in de negen maanden voor het faillissement. Meer dan $15 miljoen ging naar luxe hotels en accomodaties, waarvan er ongeveer $5,8 miljoen naar één resort ging genaamd Albany Hotel. Dit is het resort waar SBF leefde in zijn penthouse ter waarde van $30 miljoen tot zijn arrestatie.

Daarnaast ging er om en nabij de $3,6 miljoen naar het 4-sterren hotel Grand Hyatt en werd er $800.000 uitgegeven aan het Rosewood resort.

Verder werd er bijna $7 miljoen uitgegeven aan maaltijden en entertainment, waarvan de helft naar catering diensten ging. Bijna $4 miljoen werd besteed aan vluchten en meer dan $500.000 ging naar pakketjes en bezorgingen. Om het nog gekker te maken: er was zelfs een privé-deal gesloten met een luchtvaartmaatschappij om hun bestellingen vanuit Amazon vanuit een depot in Miami te laten vliegen, aangezien Amazon niet op de Bahama’s levert.

Advertentie

Donaties vanuit FTX

FTX heeft ook verscheidene donaties gedaan aan lokale goede doelen en organisaties op de Bahama’s. Er gaan op het moment geruchten rond dat deze eerder gemaakte donaties terug moeten, omdat het geld eigenlijk niet van FTX zelf was.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie