Ivo Melchers Ivo Melchers
16/12/2022 14:40 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/12/2022 14:40

FTX gooit vier bedrijven uit FTX-imperium in de verkoop

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Escandalosas cifras de FTX: Mil millones de dólares en déficit

Foto: Marquess789/Shutterstock

De advocaten die het failliete FTX vertegenwoordigen hebben toestemming gevraagd aan een Amerikaanse faillissementsrechter om de Japanse en Europese filialen van het bedrijf, de derivatenbeurs LedgerX en Embed, een platform voor het verhandelen van aandelen, te verkopen.

Binance wéér aangeklaagd vanwege onrechtmatige verkoop crypto-producten
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

FTX bedrijven

De Japanse tak van het bedrijf ligt op het moment stil en is onderhevig aan verbeteringsorders voordat het zijn operaties voort mag zetten. De licenties en activiteiten van FTX Europe zijn daarentegen opgeschort.

LedgerX lijkt het beter voor elkaar te hebben, aangezien het wordt geprezen als een succesverhaal tijdens de faillissementsprocedure van FTX. Het bedrijf is volledig afgesloten van de andere bedrijven en het zou meer contant geld hebben dan alle andere FTX entiteiten bij elkaar.

Onder druk van toezichthouders

De advocaten merken in hun aanvraag van 15 december op dat elk van deze eerdergenoemde bedrijven onder druk staan van toezichthouders:

‘’Hoe langer operaties worden geschort, hoe groter het risico dat de activa waarde verliezen en mogelijk permanent licenties kwijtraken.’’

Mede hierdoor zou de rechter overtuigd kunnen raken van de noodzaak om deze bedrijven van het FTX-imperium te verkopen.

De advocaten hebben aangegeven dat de bedrijven in kwestie recent aangekocht zijn en grotendeels onafhankelijk van FTX opereerden, wat het potentiële verkoopproces minder complex zou maken. Embed zal het eerste bedrijf zijn wat geveild gaat worden, namelijk op 21 februari 2023. Hierna zal het stokje worden doorgegeven aan LedgerX wat op 7 maart aan de beurt is. De Japanse en Europese branche zullen beiden op 21 maart geveild worden.

FTX CEO achter tralies

Eerder kon je lezen dat de ex-CEO van FTX, Sam Bankman-Fried (SBF), op de Bahama’s door de politie was opgepakt. Hij wordt onder meer verdacht van het plegen van fraude en zelfs het witwassen van geld.

Later werd zijn verzoek tot vrijlating op borgtocht door de rechter afgekeurd. Het verzoek was gebaseerd op het feit dat SBF anders niet in staat zou zijn om op regelmatige basis zijn medicatie te nemen. Daarnaast zou hij in hechtenis niet zijn vegetarische dieet kunnen hanteren. De rechter wilde hier dus niets van weten en dus blijft SBF achter de tralies.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie