Ivo Melchers Ivo Melchers
10/11/2022 19:03 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/11/2022 19:03

FTX-website weer online: ‘’we raden ten zeerste af om te storten’’

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…

Eerder vandaag kon je lezen dat Binance had afgezien om cryptocurrency exchange FTX te redden van de ondergang. Alle drama begon toen CoinDesk de balansdetails van Alameda Research had onthuld. Dit is een investeringsbedrijf opgericht door de CEO van FTX, Sam Bankman-fried (SBF). Hieruit bleek dat Alameda Research een grote hoeveelheid FTT, de cryptocurrency van het FTX ecosysteem, in bezit heeft. Binance, ’s werelds grootste exchange, besloot direct om al zijn FTT te verkopen en de paniek steeg meteen onder de investeerders.

De paniek leek getemperd toen bleek dat Binance een non-binding letter of intent had getekend. Dat hield in dat Binance contractueel had vastgelegd dat het de intentie had om FTX te kopen. Echter mocht Binance altijd de stekker nog uit de deal halen en dit was dan ook precies wat er gebeurde nadat het gat ook voor hen te risicovol bleek te zijn om hulp te bieden.

Coinbase laat met grote stapel pizza’s de kracht van bitcoin zien
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

FTX-website offline

Nadat Binance op Twitter liet weten dat het de overname niet meer zag zitten was de website van FTX offline gegaan. De website is vijf afzonderlijke perioden offline geweest van totaal meer dan twee uur. Gisteravond om 22:00 uur Europese tijd was de website weer online. Er waren enkele wijzigingen aangebracht op de website, waaronder een banner met de tekst ‘’FTX kan momenteel geen opnames verwerken. We raden ten zeerste af om te storten.’’ Ook is het momenteel niet mogelijk voor nieuwe klanten om een account aan te maken op de exchange.

Zowel FTX of SBF heeft nog geen duidelijkheid gegeven over waarom de website van FTX offline was gegaan.

FTX op Google Trends

In de uren nadat de website offline was gegaan, zochten veel mensen op Google met de term ‘’FTX website’’, volgens Google Trends. Er was een flinke stijging te zien in het aantal zoekresultaten.

De koers van FTX is echter juist een diep afgrond in gezakt. Volgens data van CoinMarketCap is FTT de hardste daler in zowel de afgelopen 24 uur als de afgelopen zeven dagen. Op het moment van schrijven is de koers in de afgelopen week met bijna 90% in elkaar gestort.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie