Discussier met alle crypto insiders via Telegram

Gehackte bitcoin (BTC) exchange Cryptopia komt met goed nieuws voor slachtoffers

De vereffenaars van de failliete en gehackte cryptocurrency exchange Cryptopia hebben bekendgemaakt dat gebruikers aan het einde van 2020 beroep kunnen doen op hun activa. De accountancy firma Grant Thornton liet dat weten op hun website. Echter werd er geen exacte datum gesteld.

In 2019 werd de exchange getroffen door een hack, enige tijd later werd er aangekondigd dat de exchange geliquideerd zou worden. De gedupeerden en gebruikers van het platform worden benaderd door Cryptopia via de officiële kanalen van de exchange om op die manier de identiteit van de gebruikers te kunnen achterhalen.

- Advertentie -

Deze eisen zijn gesteld doordat de afhandeling in lijn moet zijn met de Nieuw-Zeelandse wet. Volgen Grant Thornton zijn de stappen nodig om er voor te zorgen dat het geld niet in handen van de hackers belandt. Naar schatting is er meer dan $17,8 miljoen gestolen door de hackers begin 2019.

Er werd vrij snel na de hack bekend gemaakt dat het terug krijgen van het geld lastig zou worden. Het was voor de exchange namelijk erg lastig om te achterhalen hoeveel er nou precies gestolen was en van wie.

De klap was hard voor de exchange, na de hack heeft de exchange er alles aan gedaan om de werkzaamheden weer te kunnen hervatten. Echter werden ze in mei 2019 geliquideerd. Op het moment van liquidatie was de exchange naar verluid zo’n $100 miljoen waard.

Er is beslag gelegd op het geld door de liquidators, het geld wordt vastgehouden tot na een rechtszaak die uit moest wijzen of het geld gebruikt wordt om schade te vergoeden aan gedupeerden.

De rechter deed uitspraak dat de cryptocurrencies in kwestie toebehoren aan gebruikers die ze daar gestort hebben en slechts van Cryptopia zijn toevertrouwd. Om die reden moeten gebruikers ze terug krijgen.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€10.846,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€10.882,50 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€10.900,20 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€10.913,40 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€11.048,10 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€10.846,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€10.882,50 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€10.900,20 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€10.913,40 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€11.048,10 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers zal flink door bulls moeten worden verdedigd!

Hoeveel nieuws is er in een paar uur te verwerken? BitMEX zit in de problemen na zware aanklachten van de Amerikaanse toezichthouder (CFTC) en...