Rico Engelbarts
19/09/2020 09:55 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/09/2020 09:55

Gehackte bitcoin (BTC) exchange Cryptopia komt met goed nieuws voor slachtoffers

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Gehackte bitcoin (BTC) exchange Cryptopia komt met goed nieuws voor slachtoffers

De vereffenaars van de failliete en gehackte cryptocurrency exchange Cryptopia hebben bekendgemaakt dat gebruikers aan het einde van 2020 beroep kunnen doen op hun activa. De accountancy firma Grant Thornton liet dat weten op hun website. Echter werd er geen exacte datum gesteld.
In 2019 werd de exchange getroffen door een hack, enige tijd later werd er aangekondigd dat de exchange geliquideerd zou worden. De gedupeerden en gebruikers van het platform worden benaderd door Cryptopia via de officiële kanalen van de exchange om op die manier de identiteit van de gebruikers te kunnen achterhalen.
Deze eisen zijn gesteld doordat de afhandeling in lijn moet zijn met de Nieuw-Zeelandse wet. Volgen Grant Thornton zijn de stappen nodig om er voor te zorgen dat het geld niet in handen van de hackers belandt. Naar schatting is er meer dan $17,8 miljoen gestolen door de hackers begin 2019.
Er werd vrij snel na de hack bekend gemaakt dat het terug krijgen van het geld lastig zou worden. Het was voor de exchange namelijk erg lastig om te achterhalen hoeveel er nou precies gestolen was en van wie.
De klap was hard voor de exchange, na de hack heeft de exchange er alles aan gedaan om de werkzaamheden weer te kunnen hervatten. Echter werden ze in mei 2019 geliquideerd. Op het moment van liquidatie was de exchange naar verluid zo’n $100 miljoen waard.
Er is beslag gelegd op het geld door de liquidators, het geld wordt vastgehouden tot na een rechtszaak die uit moest wijzen of het geld gebruikt wordt om schade te vergoeden aan gedupeerden.
De rechter deed uitspraak dat de cryptocurrencies in kwestie toebehoren aan gebruikers die ze daar gestort hebben en slechts van Cryptopia zijn toevertrouwd. Om die reden moeten gebruikers ze terug krijgen.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie