gemini_exhange_winklevoss_bitcoin_cash

Gemini, cryptocurrency exchange van broertjes Winklevoss, kondigt Bitcoin Cash handel aan; prijst stijgt

Gemini, de cryptocurrency-exchange van de Winklevoss tweeling, heeft aangekondigd dat het Bitcoin Cash (BCH) zal ondersteunen op haar platform. Vanaf dit weekend is het mogelijk om BCH te bewaren in een Gemini account. Vanaf maandag 10 december zal de handel in BCH op Gemini van start gaan.

Gemini, dat zichzelf bestempelt als “’s werelds best gereguleerde cryptocurrency-exchange en custodian”, is zeer selectief in welke cryptocurrencies het toevoegt aan haar platform. Naast het nieuw toegevoegde Bitcoin Cash, ondersteunt het platform ook Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Litecoin (LTC) en ZCash (ZEC).

Voor de duidelijkheid: het gaat hier om Bitcoin Adjustable Blocksize Cap (ABC) en niet Satoshi’s Vision (SV). Zo lijkt het erop dat Gemini zich bij het ABC-kamp voegt in de strijd tussen de twee altcoins. ABC en SV ontstonden sinds de controversiële hard fork op 15 november van Bitcoin Cash. Gemini geeft wel aan dat het bezig is met het evalueren van SV en overweegt om ook die altcoin in de toekomst te ondersteunen.

Advertentie

Sinds de aankondiging zit er een (lichte) stijging in de koers van BCH. De koers van BCH heeft een aantal flinke klappen gevangen sinds de hard fork. De prijs is met meer dan 80% gedaald de afgelopen maand van zo’n $530 naar net iets onder de $100 vlak voor het weekend. De afgelopen 24 uur zit er weer een lichte stijging in van ongeveer 8%. Bitcoin SV (BSV) heeft echter een erg volatiel weekend achter de rug en heeft de afgelopen 24 uur zo’n 3% aan waarde verloren.

Verder geeft Gemini in een bericht op Medium aan dat het met de New York State Department of Financial Services (NYSDFS) heeft samengewerkt om goedkeuring voor BCH te ontvangen:

We hebben nauw samengewerkt met het NYSDFS om goedkeuring te krijgen voor het aanbieden van Bitcoin Cash handel- en custody diensten voor onze klanten, en we zijn verheugd om deze cryptocurrency toe te voegen aan het Gemini-platform – ’s werelds meest gereguleerde cryptocurrency-exchange en custodian. We zijn er trots op om onze klanten een veilige methode aan te bieden om cryptocurrency te kopen, verkopen en te bewaren, terwijl we de ‘toekomst van geld’ opbouwen.

In oktober kondigde Gemini aan samen te werken met verzekeraar Aon om de digitale valuta van haar klanten te verzekeren.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

Advertentie
Ad
Ad
SATOS
Reviewed
€6.731,00 Kopen
1
1
Bitvavo
Reviewed
€6.676,00 Kopen
2
2
Coinmerce
Reviewed
€6.703,25 Kopen
3
3
Litebit
Reviewed
€6.733,38 Kopen
4
4
Anycoin Direct
Reviewed
€6.743,82 Kopen
5
5
Bitonic
Reviewed
€6.746,70 Kopen
Laatste nieuws