Simon Bosch Simon Bosch
20/05/2024 22:08 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/05/2024 19:45

Grayscale-CEO Michael Sonnenshein treedt af na 10 jaar

Bitcoin-BTC
icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Bitcoin koers wordt gedrukt door ETF leegloop, onthult rapport

Foto: 24K-Production/Shutterstock

Begin dit jaar keurde de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) de eerste spot-ETF’s voor bitcoin (BTC) in de Verenigde Staten goed. Grayscales GBTC was één van deze beursfondsen, alhoewel dit fonds al 10 jaar bestaat. Grayscales CEO stond ook al 10 jaar aan het roer, maar daar is op maandag verandering in gekomen. Hij heeft namelijk ontslag genomen.

Miljarden stromen crypto in, Ethereum beleeft beste week sinds maart
Miljarden stromen crypto in, Ethereum beleeft beste week sinds maart

Grayscale krijgt nieuwe CEO

In een persbericht schrijft Grayscale dat het vanaf 15 augustus Peter Mintzberg als CEO zal hebben. Mintzberg is op het moment van schrijven directeur van de vermogensbeheer-tak van de investeringsbank Goldman Sachs. Hij heeft al ruim 20 jaar ervaring en heeft naast voor Goldman Sachs gewerkt voor verschillende andere belangrijke vermogensbeheerders, waaronder BlackRock, OppenheimerFunds en Invesco. De topman zal vanaf 15 augustus ook lid van het bestuur zijn.

Mintzberg wordt de opvolger van Michael Sonnenshein, die al 10 jaar de rol van CEO vervulde. Grayscale bestaat pas sinds 2013, Sonnenshein heeft dus bijna sinds het begin geholpen om Grayscale uit te laten groeien tot één van de grootste bedrijven in de crypto-industrie. Volgens de website is het zelfs de allergrootste crypto-vermogensbeheerder.

Voor de omzetting van het GBTC-trustfonds in een spot-ETF was Sonnenshein ook een onmisbaar, schrijft Barry Silbert, CEO van Grayscale-moederbedrijf Digital Currency Group (DCG) op X.

Het bedrijf heeft meerdere crypto-investeringsfondsen, maar GBTC is hier veruit de bekendste van. Via GBTC is Grayscale de grootste bezitter van bitcoin. Zelfs nu geldt dat nog, ondanks dat investeerders sinds de introductie van de spot-ETF’s juist enorm veel aandelen in GBTC hebben verkocht. Volgens gegevens van Dune heeft GBTC op dit moment een marktaandeel van ongeveer 35%.

Advertentie

Grayscale niet de enige met nieuwe top

Grayscale is niet het enige belangrijke bedrijf waar de afgelopen tijd nieuwe topmensen zijn aangesteld. Zo heeft de gigantische traditionele vermogensbeheerder Vanguard onlangs ook een nieuwe CEO aangekondigd, die eveneens afkomstig is van een groot traditioneel financieel bedrijf.

Verder is er ook veel veranderd bij Binance, dat zelfs een complete exodus achter de rug heeft. Na de problemen met verschillende overheden van over de hele wereld lijken meer topmensen te zijn vertrokken dan te zijn gebleven.

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Bitcoin flash crash veroorzaakt enorme liquidatie van $1+ miljard
Cryptomunt klapt 80% naar beneden nadat hacker extra tokens maakt
Bitcoin crasht opnieuw na geruchten over Israëlische tegenaanval
Tot deze koers kan bitcoin gaan dalen volgens analisten
Bitvavo voegt populaire crypto toe & Nederlanders krijgen ‘m gratis
Bitvavo voegt populaire crypto toe & Nederlanders krijgen ‘m gratis
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Waarom BlackRock plots tienduizenden dollars aan meme crypto bezit
Nieuwe memecoin strategie op Bitvavo: ‘Veel effectiever dan bitcoin’
Advertentie