Roy van Krieken Roy van Krieken
27/03/2024 18:31 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/03/2024 17:40

Hoe een piepjonge startup ’s werelds grootste crypto exchanges verslaat

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
dydx verslaat grote crypto exchanges zoals coinbase

Foto: Shutterstock/Bangkok Click Studio

Een bijzonder voorbeeld hoe innovatie kan leiden tot groot succes in de crypto wereld, is decentrale exchange dYdX: een gloednieuwe derivatenbeurs voor cryptocurrencies die hier en daar al de strijd weet aan te gaan met reuzen zoals Coinbase. Over het algemeen zijn de oudste crypto exchanges ook vaak de grootste, maar dYdX doorbreekt deze trend met kracht en zette vrijwel direct overal ter wereld voet aan de grond. Hoe deed dYdX dat?

Een nieuwe speler op de cryptomarkt

dYdX werd slechts 4 jaar geleden opgericht door Antonio Juliano en onderscheidt zich van andere exchanges door het aanbieden van complexe handelsproducten zoals derivaten en margin trading voor een internationaal publiek.

Handelaren op dYdX ontvangen voor elke trade die zij maken, op basis van het formaat van deze trade, ook een hoeveelheid tokens uitgekeerd. Dit kunnen gebruikers vervolgens weer verkopen of staken om tot maar liefst 25% tot 30% APY in USDC te genereren. dYdX distribueert ook 100% van alle gemaakte transactiekosten onder alle validators en stakers op het platform. Op die manier kunnen gebruikers een extra zakcentje verdienen door simpelweg te handelen in crypto.

Daarnaast is dYdX volledig decentraal en draait het op smart contracts op het Cosmos netwerk. Gebruikers stallen er geen crypto zoals op gecentraliseerde exchanges, maar gebruikers hoeven ook geen KYC-procedure te doorlopen. Het platform hoeft zich dus niet aan allerlei strenge regels vanuit overheden te houden. Regels waar bijvoorbeeld Coinbase zich wel degelijk aan moet houden.

Deze geavanceerde technologieën, samen met de toepassing van een slimme marketingtechniek, stuwde dYdX razendsnel naar een dagelijks handelsvolume dat op bepaalde dagen zelfs de cijfers van Coinbase overtrof.

Hoewel Coinbase nog altijd groter is, blijven er momenten waarop dYdX grotere handelsvolumes registreert. Dit is niets minder dan indrukwekkend te noemen, gezien het feit dat Coinbase bijna 10 jaar eerder werd opgericht, toen de crypto-wereld nog in de kinderschoenen stond.

Op dit moment is dYdX al de op-een-na grootste decentrale crypto exchange met een dagelijks handelsvolume van meer dan $1,1 miljard. Dat komt in de buurt van Coinbase, dat $3,6 miljard noteert. Vooral in Azië en Europa is dYdX erg populair geworden de afgelopen paar jaar.

Uitdagingen en toekomstige ambities van dYdX

De ambitie van Juliano en zijn team is duidelijk: dYdX positioneren als een toonaangevende speler op de wereldwijde cryptomarkt, en dat lijkt tot dusver aardig te lukken.

Het pad van dYdX illustreert dat de sleutel tot succes in de cryptowereld niet enkel ligt in het hebben van een groot platform, maar juist in de capaciteit om snel te innoveren, strategisch te denken en proactief in te spelen op de behoeften van de cryptogemeenschap. Door vast te houden aan deze principes, blijft dYdX een fascinerende speler in de markt, klaar om de concurrentie met reuzen zoals Coinbase ook in de toekomst aan te blijven gaan.

Neem net als duizenden andere Nederlanders een kijkje op het populaire dYdX en handel tegen de laagste tarieven met alle mogelijkheden die een decentrale exchange te bieden heeft.

Naar dYdX

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie