Rico Engelbarts
14/06/2018 10:47 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/06/2018 10:47

Integratie van fiat bij Binance kan ertoe leiden dat andere crypto-exchanges naar Malta verhuizen

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Binance lanceert nieuwe exchange: de Binance LCX

Eerder deze maand heeft Binance, één van de meest gebruikte handelsplatformen voor cryptocurrency (naast Coinbase en Bitfinex), een bankrekening geopend op Malta.
De blockchain-vriendelijke wetgeving van Malta
Als lid van de Europese Unie is Malta een land met een sterke financiële industrie en economie die bijdragen aan de wereldwijde financiële structuur. In tegenstelling tot wat sommige analisten eerder beweerden, is Malta geen klein land dat crypto-bedrijven van meerdere miljarden puur en alleen heeft verwelkomd om haar eigen economie te verbeteren, maar is het een gevestigde economie met legitieme banking partners dat deel uitmaakt van het internationale bankwezen.
De regering van Malta is sinds 2017 pro-blockchain en cryptocurrency, en haar ambtenaren werkten nauw samen met grote cryptocurrency-bedrijven als Binance, om de groei van de lokale cryptocurrency- en blockchain-sector te faciliteren.
In maart verplaatste Binance haar hoofdkantoor officieel naar Malta, met de intentie om een partnerschap aan te gaan met lokale banken en financiële instellingen.
De CEO van Binance, Changpeng Zhao, in de crypto-gemeenschap ook wel bekend als CZ, zei het volgende:

We hebben er alle vertrouwen in dat we binnenkort een een partnerschap met een bank aan kunnen kondigen. Malta is erg vooruitstrevend als het gaat om crypto en fintech.

In een verklaring benadrukte het Binance-team verder dat de regering van Malta een vast besluit heeft genomen om de cryptocurrency-industrie een groot deel van de nationale economie te laten worden door een wetsvoorstel aan te nemen waarmee lokale autoriteiten blockchain-gestuurde operatie kunnen reguleren. Het Binance-team legt uit:

De Maltese regering, een EU-lidstaat, is pro-blockchain en werkt actief aan een ondersteunende regulerende en technische infrastructuur. Plannen voor een Digital Innovation Authority  werden vorige maand onthult en het land is bezig met het formaliseren van een “Virtual Currency Act” dat de weg zal banen voor een eerste van zijn soort controlekamer dat speciaal gemaakt is om door blockchain gedreven investerings-operaties zoals verkoop van tokens, te reguleren.

Eindelijk een bankrekening
Deze week heeft Binance met succes een bankrekening verkregen en een partnerschap gesloten met een lokale bank in Malta, waardoor de mogelijkheid ontstond om pairs met fiat-valuta zoals de Amerikaanse dollar, de euro en de Britse pond te integreren.
Veel cryptocurrency-exchanges hebben in de loop der jaren moeite gehad om banking partners te vinden, en zelfs Bitfinex, één van de grootste cryptocurrency-platformen, heeft in het verleden conflicten gehad met Taiwanese banken.
Het openen van een bankrekening voor Binance om de fiat-crypto-uitwisselingen realiteit te maken, zou uiteindelijk kunnen leiden tot een toestroom van cryptocurrency-exchanges naar de Maltese blockchain-sector, voornamelijk om te profiteren van de pro-blockchain wetgeving van de overheid en om steun te krijgen van de lokale banken.
In Zuid-Korea, een regio waarin de meerderheid van de grote banken volledige ondersteuning biedt voor crypto-activiteiten en -operaties, hadden grote platformen als Bithumb en Korbit eind 2017 last van onstabiele bankdiensten, wat volgens analisten leidde tot een daling van het handelsvolume.
De financiële en bancaire stabiliteit die geboden wordt door de Maltese banken zou cryptocurrency-bedrijven, met name exchanges die fiat-trading pairs willen integreren, op de korte tot lange termijn aan kunnen trekken.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie