Simon Bosch Simon Bosch
18/03/2024 19:06 4 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/03/2024 17:31

Laatste kans: Nog crypto bij Binance? Nu overzetten of versturen

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Laatste kans: Nog crypto bij Binance? Nu overzetten of versturen

Foto: Rokas Tenys/Shutterstock

Vorig jaar is cryptobeurs Binance volledig vertrokken uit Nederland, net als uit veel andere landen van over de hele wereld. Gebruikers moesten hierdoor hun cryptocurrencies verplaatsen naar een ander handelsplatform. Maar het is mogelijk dat nog niet iedereen dit heeft gedaan – de laatste dag waarop dit mogelijk is is namelijk aankomende woensdag, 20 maart.

Binance gestopt in Nederland

Tot en met woensdag kun je zelf kiezen wat er gebeurt met je activa. Je kunt namelijk nog steeds inloggen op je account, alhoewel je om te kunnen handelen bij een ander bedrijf moet zijn. In juni van 2023 stopte Binance namelijk al de handel voor Nederlandse klanten, op bevel van De Nederlandsche Bank (DNB). Het bedrijf heeft namelijk geen licentie voor crypto-dienstverlener kunnen bemachtigen, waarvoor het nodig is om te voldoen aan strenge antiwitwasmaatregelen. Binance is dit niet gelukt.

Direct na Binance’ aankondiging maakte het Nederlandse Bitvavo bekend dat klanten een bonus krijgen als ze hun tegoeden naar Bitvavo overboeken. Binance was de grootste cryptobeurs ter wereld en is dat zelfs nog steeds – Bitvavo is in verhouding een stuk kleiner. Het bedrijf heeft dan flink kunnen groeien van de actie, klanten maakten voor honderden miljoenen euro’s aan activa over.

Haal je crypto weg vóór 20 maart

Als je op 17 augustus 2023 activa op Binance had staan, dan kom je automatisch in aanmerking om deze coins te verplaatsen naar een ander adres buiten Binance. Dit kan Bitvavo zijn, maar ook een andere partij. Zo heeft Binance een overeenkomst gesloten met Coinmerce voor Nederlandse klanten.

Door deze zogeheten ‘contractuele claim’ worden vanaf 20 maart 2024 al je activa op Binance automatisch overgeplaatst naar Coinmerce. Althans, wel als je hier zelf niets aan verandert. Als je liever een andere bestemming hebt, dan kun je dit handmatig veranderen.

Van Binance naar Bitvavo

Zo kun je, zoals gezegd, je coins ook overzetten op Bitvavo. Het handelsplatform geeft een bonus van 10 procent op alle coins die je overzet vanaf Binance, en die bonus geldt nog steeds. Voor dit proces is er een simpel tweedelig stappenplan.

Deel 1: Bitvavo-app

1. Log in op de Bitvavo-app

2. Kies de cryptocurrency die je over wilt zetten van Binance naar Bitvavo

3. Tik vervolgens op de drie puntjes rechtsboven in je scherm en kies “Storten”. Op de website zal de “Storten” knop zichtbaar zijn nadat je op de desbetreffende crypto hebt geklikt.

4. Selecteer het desbetreffende netwerk om je adres te zien. Naar dit adres zal je vanuit Binance je crypto kunnen versturen.

Deel 2: Binance

1. Kies “Spot” wanneer je bent ingelogd met je Binance-account.

2. Kies de crypto die je wilt overzetten.

3. Klik nu op “Opnemen” en vervolgens op “Verzenden via Crypto Network”.

4. Plak het Bitvavo adres dat je in deel 1 hebt verkregen. Let op: Controleer na het plakken altijd het adres nogmaals. Zorg ervoor dat het geplakte adres hetzelfde is als het adres dat je hebt gekopieerd.

5. Vervolgens moet je ook bij deze stap goed opletten. Selecteer het juiste netwerk via waar je je crypto wilt versturen. Wil je bijvoorbeeld cardano (ADA) overzetten? Zorg er dan voor dat je het Cardano netwerk kiest.

6. Vul het bedrag in crypto in dat je op wilt nemen en klik nu op “Opnemen”.

7. Om de transactie te bevestigen moet je de instructies die Binance je nu zal geven opvolgen.

Met deze stappen zal je je crypto vrij gemakkelijk over kunnen zetten van Binance naar Bitvavo. Let wel, deze stappen dien je per cryptocurrency te herhalen. Ook is het belangrijk dat je enkel crypto naar Bitvavo verstuurt dat het Nederlandse platform ondersteunt. Vind hier de officiële handleiding van Bitvavo zelf.

20 euro gratis crypto naar keuze

Bitvavo biedt klanten die van Binance overstappen 20 euro gratis crypto naar keuze. Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 20 euro crypto van jouw keuze cadeau. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak 20 euro gratis

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Populaire cryptobeurs verwijdert tether en 5 andere bekende crypto
Populaire cryptobeurs verwijdert tether en 5 andere bekende crypto
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Cryptobeurs gehackt, miljoenen aan ethereum gestolen
Cryptobeurs gehackt, miljoenen aan ethereum gestolen
Advertentie