Ivo Melchers Ivo Melchers
22/06/2023 11:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/06/2023 11:45

Ledger lanceert whitepaper voor omstreden nieuwe crypto wallet update

Nieuws
Crypto Rewind 21: Nederlandse broker LiteBit stopt, Ledger onder vuur

Foto: Koshiro K / Shutterstock.com

Hardware wallet-fabrikant Ledger was een tijdje geleden nog hét gespreksonderwerp van de dag binnen de crypto community. De Franse producent van hardware wallets kreeg namelijk een enorme lading kritiek over zich heen na de aankondiging van een optionele abonnementsdienst waarmee gebruikers een backup van hun seed phrase kunnen maken. Uiteindelijk besloot het om de update uit te stellen en beloofde het een open-source implementatie van de dienst.

Inmiddels is de whitepaper gelanceerd; het is de eerste stap van de tweede fase van Ledger’s versnelde roadmap in zijn open-source strategie.

🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIB miljonair; pak jouw gratis 1.500.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Ledger Recovery

De omstreden dienst draagt de naam ‘Ledger Recovery’ en stelt gebruikers in staat om de herstelzin in drie delen op te laten splitsen, te versleutelen en vervolgens op te slaan bij drie verschillende bedrijven. Hiermee zou het verliezen van je herstelzin niet meer fataal zijn en zou je in dat geval nog steeds toegang tot jouw cryptomunten kunnen krijgen.

De chief technology officer van Ledger, Charles Guillemet, deelde gisteren in een tweet de whitepaper van Ledger Recovery.

 

Guillemet zei dat de aankomende service naar verwachting in het vierde kwartaal van dit jaar gelanceerd zal worden, geleverd door Coincover, een beveiligingsbedrijf voor digitale activa.

De belangrijkste conclusie uit de white paper is dat de nieuwe service ‘’100 procent veilig’’ is, verzekerde Guillemet. ‘’Je kunt precies leren hoe het technisch werkt en de service zelf onderzoeken’’, merkte hij op.

De whitepaper is beschikbaar op GitHub en bestaat uit een 34-pagina’s tellend document, inclusief een technisch overzicht van de back-up en het herstel van de seed phrase.

De herstelzin wordt gecodeerd met een vaste sleutel en gesplitst voordat het veilig wordt verzonden naar de back-up providers. Een techniek genaamd Shamir Secret Sharing voorkomt dat de fragmenten succesvol kunnen worden onderschept.

Veiligheid blijft voorop

Guillemet geeft aan dat de verhoogde transparantie van de crypto grootmacht niet ten koste gaat van de veiligheid van de hardware wallet. Verder moedigt hij ontwikkelaars, onderzoekers en crypto-enthousiastelingen aan om ‘’de whitepaper te bekijken en de veilige mechanismen volledig te begrijpen’’.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement

Trending Nieuws nieuws

Bitget Beschermingsfonds: een voortdurend streven naar transparantie
Bitget Beschermingsfonds: een voortdurend streven naar transparantie
Gaat dit social mediaplatform Facebook voorbij?
Gaat dit social mediaplatform Facebook voorbij?
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement