Timo Bult Timo Bult
11/08/2019 10:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/08/2019 10:05

Litecoin (LTC) gebruikers getroffen door 'dusting attack', aldus Binance

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
litecoin_LTC_gebruikers_getroffen_door_dust_attack_aanval_aldus_binance

Foto: Paul Biryukov/Shutterstock

Volgens cryptocurrency exchange Binance zijn Litecoin-gebruikers op 9 augustus getroffen door een grootschalige ‘dusting attack’. Met zo’n aanval proberen hackers de identiteit achter een cryptocurrency wallet te achterhalen om hen vervolgens onder andere phishing-berichten te sturen. Dit maakte Binance op 9 augustus middels een tweet bekend.


Een dusting-aanval is een relatief nieuwe aanvalsvorm. Hackers sturen hele kleine bedragen, ‘dust’ genaamd, naar een groot aantal wallets. Omdat de bedragen zo klein zijn, valt het de meeste mensen niet op.
Vervolgens houden hackers de activiteiten van de getroffen wallets nauwkeurig bij. Door de verstuurde cryptocurrency, in dit geval dus litecoin (LTC), te volgen, is het mogelijk om te achterhalen of meerder wallets bij een enkele persoon of bedrijf behoren en wie de identiteit achter deze wallets is.
Zodra de hackers erachter komen wie er achter een of meerdere wallets zit, sturen zij phishing-berichten of gepersonaliseerde e-mails naar de persoon in kwestie. Zodoende wordt geprobeerd het slachtoffer te chanteren om zo geld af te kunnen troggelen.
Dit type aanval is lastig te voorkomen en is bijvoorbeeld geen gevolg van een fout in het concept van cryptocurrency. Het grootste risico ontstaat doordat cryptocurrency-gebruikers niet op de hoogte zijn van de best practices en hoe zij hun wallets het best kunnen beveiligen en beheren. Of er in dit geval veel mensen slachtoffer zijn geworden van de aanval is op dit moment nog niet duidelijk.
Heb je maandag de laatste wekelijkse koersanalyse van onze analist David gemist? David legt uitgebreid zijn visie op en verwachting van de koers uit. Klik hier om zijn analyse alsnog te lezen!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
Waarom BlackRock plots tienduizenden dollars aan meme crypto bezit
Nieuwe memecoin strategie op Bitvavo: ‘Veel effectiever dan bitcoin’
Gebruikers van Nederlandse crypto exchange Bitvavo melden datalek
Gebruikers van Nederlandse crypto exchange Bitvavo melden datalek
Advertentie