Koop nu het goedkoopst bitcoin bij Bitvavo

Litecoin (LTC) gebruikers getroffen door ‘dusting attack’, aldus Binance

Volgens cryptocurrency exchange Binance zijn Litecoin-gebruikers op 9 augustus getroffen door een grootschalige ‘dusting attack’. Met zo’n aanval proberen hackers de identiteit achter een cryptocurrency wallet te achterhalen om hen vervolgens onder andere phishing-berichten te sturen. Dit maakte Binance op 9 augustus middels een tweet bekend.

- Advertentie -

Een dusting-aanval is een relatief nieuwe aanvalsvorm. Hackers sturen hele kleine bedragen, ‘dust’ genaamd, naar een groot aantal wallets. Omdat de bedragen zo klein zijn, valt het de meeste mensen niet op.

Vervolgens houden hackers de activiteiten van de getroffen wallets nauwkeurig bij. Door de verstuurde cryptocurrency, in dit geval dus litecoin (LTC), te volgen, is het mogelijk om te achterhalen of meerder wallets bij een enkele persoon of bedrijf behoren en wie de identiteit achter deze wallets is.

Zodra de hackers erachter komen wie er achter een of meerdere wallets zit, sturen zij phishing-berichten of gepersonaliseerde e-mails naar de persoon in kwestie. Zodoende wordt geprobeerd het slachtoffer te chanteren om zo geld af te kunnen troggelen.

Dit type aanval is lastig te voorkomen en is bijvoorbeeld geen gevolg van een fout in het concept van cryptocurrency. Het grootste risico ontstaat doordat cryptocurrency-gebruikers niet op de hoogte zijn van de best practices en hoe zij hun wallets het best kunnen beveiligen en beheren. Of er in dit geval veel mensen slachtoffer zijn geworden van de aanval is op dit moment nog niet duidelijk.

Heb je maandag de laatste wekelijkse koersanalyse van onze analist David gemist? David legt uitgebreid zijn visie op en verwachting van de koers uit. Klik hier om zijn analyse alsnog te lezen!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.297,60 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.107,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.130,00 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€11.159,80 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€11.196,70 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.297,60 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.107,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.130,00 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€11.159,80 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€11.196,70 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin bulls zetten door!

Daar was 'ie dan, de expansie van de beweging die afgelopen 8 oktober werd ingezet. Alle ingrediënten zijn momenteel aanwezig om de bitcoin koers...