Ivo Melchers Ivo Melchers
21/01/2023 13:02 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/01/2023 13:02

Medeoprichter Gemini dreigt met rechtszaak tegen DCG en zijn CEO

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…

Foto: mundissima / Shutterstock.com

Gisteren kon je in het crypto nieuws lezen dat crypto-leenplatform Genesis zijn faillissement heeft aangevraagd in de Verenigde Staten. Om precies te zijn hebben Genesis Global Holdco en zijn dochterondernemingen, Genesis Global Capital en genesis Asia Pacific, drie aparte aanvragen ingediend bij de U.S. Bankruptcy Court voor het zuidelijke district van New York.

Via het Gemini Earn-programma is er een totaal van 900 miljoen dollar aan cryptofondsen uitgeleend aan Genesis Global Capital. Door het faillissement kan Genesis dit bedrag niet terugbetalen en zou er hulp nodig zijn van moedermaatschappij Digital Currency Group (DCG).

UPDATE: Jouw anonieme crypto wallet is vanaf nu illegaal
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

Rechtszaak tegen DCG

Onlangs kon je lezen dat het crypto nieuwsplatform CoinDesk bezig zou zijn om kopers te zoeken voor de overname van het bedrijf en dat Charles Hoskinson, de oprichter van Cardano (ADA) interesse zou hebben. CoinDesk is, net als Genesis, een dochteronderneming van DCG. DCG is op het moment via allerlei manieren bezig is om de financiële positie te verbeteren, aangezien het ook al gestopt was met het uitkeren van dividend aan hun investeerders.

Cameron Winklevoss, medeoprichter van crypto exchange Gemini, dreigt middels een Twitter thread  een rechtszaak aan te spannen tegen DCG en de CEO Barry Silbert, tenzij zij ”tot bezinning komen en een eerlijk bod doen aan de schuldeisers”.

Ook gaf hij aan dat Gemini elk beschikbare hulpmiddel in de faillissementsrechtbank zal gebruiken om het herstel voor Earn-gebruikers en alle andere partijen binnen de jurisdictie van de faillissementsrechtbank te maximaliseren. Naast het geld zou Genesis, DCG en Silbert een uitleg verschuldigd zijn aan alle 340.000+ Earn-gebruikers als het aan Cameron Winklevoss ligt.

‘DCG CEO moet vertrekken’

Begin januari kon je lezen dat Winklevoss een open brief aan het bestuur van DCG had gestuurd waarin hij DCG van een aantal dingen beschuldigd. Zo zou Genesis zowel publiekelijk als achter de schermen gelogen hebben over de financiële status van het bedrijf. Ook zou er boekhoudfraude zijn gepleegd om de situatie er rooskleuriger uit te laten zien. Om al deze redenen wil Winklevoss dat Silbert, die eindverantwoordelijk is bij DCG, zijn koffers pakt.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie