Tim Kamp Tim Kamp
24/04/2024 11:17 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/04/2024 08:58

Nu direct crypto kopen en ruilen via Ledger door nieuwe samenwerking

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Nu direct crypto kopen en ruilen via Ledger door nieuwe samenwerking

Foto: Quinten Jacobs/Shutterstock

Het dagelijkse gebruik van crypto wordt steeds populairder. Platforms die deze digitale activa makkelijk toegankelijk maken, worden gewaardeerd door zowel ervaren als beginnende gebruikers. Ledger is een van deze bedrijven. Ze zijn bekend van de hardware wallets die gebruikers helpen hun cryptocurrencies veilig op te slaan.

Onlangs hebben zij een nieuwe stap gezet om het gebruik van digitale valuta’s te vereenvoudigen. Via hun platform Ledger Live zullen gebruikers nu toegang hebben tot crypto swap en instant buy diensten, aangedreven door MoonPay.

Decentrale exchange dYdX haalt belangrijke mijlpaal in bitcoin bullmarkt
Decentrale exchange dYdX haalt belangrijke mijlpaal in bitcoin bullmarkt

Ledger Live komt met nieuwe cryptofuncties

Ledger Live kondigde aan dat het nu MoonPay heeft geïntegreerd om gebruikers in staat te stellen naadloos crypto’s te ruilen en direct aan te schaffen vanuit hun wallets. Dit deel van Ledger is een alles-in-één platform voor het beheren van crypto op een onafhankelijker manier. Deze samenwerking is een belangrijke stap om de gebruiksvriendelijkheid van het platform te vergroten. Het stelt gebruikers in staat om gemakkelijk van de ene digitale valuta naar de andere te gaan, evenals direct aankopen te doen zonder het platform te verlaten.

MoonPay, een bekend fintechbedrijf dat gespecialiseerd is in fiat-naar-crypto on-ramps, is een perfecte partner voor Ledger Live. Hun technologie stelt gebruikers in staat om met gemak fiat-valuta om te zetten in cryptocurrencies, Nu kunnen de Ledger Live-gebruikers deze diensten rechtstreeks vanuit hun wallets benutten.

Advertentie

Ledger Academy wordt ook uitgebreid, meldt CEO

Maandag kwam Moonpay met een officiële verklaring voor de vernieuwde samenwerking. Als onderdeel van de coöperatie zal de Ledger Academy worden uitgebreid. Ledger Academy zal nieuwe zelfstudie-tutorials lanceren voor mensen die willen leren handelen in crypto. Daarnaast zullen ze ook andere leermiddelen aanbieden voor hun gebruikers. Hierbij komt er speciale aandacht voor hoe je de diensten van MoonPay kunt gebruiken.

“We werken voortdurend aan het verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid en toegang tot crypto voor Ledger-gebruikers, terwijl we onze toonaangevende hardwarebeveiliging handhaven.”

Aldus Ledger CEO Pascal Gauthier in de verklaring.

Eind vorig jaar kwam Ledger in het nieuws doordat het deels verantwoordelijk was voor de daling van de cryptomarkt. In december 2023 was de front-end van meerdere dApps die gebruik maken van Ledger’s Connect Kit gecompromitteerd. Het bedrijf achter de hardwarewallets liet op X weten een schadelijke versie van de Ledger Connect Kit te hebben geïdentificeerd en verwijderd. “Er wordt nu een legitieme versie gepushed om het schadelijke bestand te vervangen”, meldde Ledger toen.

Deel dit artikel
Tim Kamp

Tim begon zijn financiële avontuur op de aandelenmarkt, maar raakte in 2019, als 17-jarige, gefascineerd door crypto. Zijn eerste investering bevestigde zijn overtuiging dat crypto de toekomst had. Hij merkte een gebrek aan duidelijke uitleg en toegankelijke informatie in de complexe cryptowereld. Gedreven door zijn groeiende passie en zelfverworven kennis, richtte Tim in 2023 ‘BitKamp’ op. Dit platform helpt beginners in crypto met begrijpelijke en toegankelijke uitleg. Naast het leiden van BitKamp, handelt hij actief in verschillende cryptovaluta, met een focus op bitcoin. Na zijn HBO-studie werd BitKamp zijn fulltime bezigheid. Tim deelt zijn passie nu via online content zoals blogs, artikelen, Q&A’s, webinars, en cursussen. Voor vragen of informatie over crypto kan men hem benaderen via BitKamp.nl of zijn Instagram-pagina.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
Crypto handelaar maakt 70.000 dollar winst met ChatGPT trading bot
Crypto handelaar maakt 70.000 dollar winst met ChatGPT trading bot
Gebruikers van Nederlandse crypto exchange Bitvavo melden datalek
Gebruikers van Nederlandse crypto exchange Bitvavo melden datalek
Advertentie