Amber Bloemendaal Amber Bloemendaal
18/09/2022 06:08 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/09/2022 06:08

Oekraïners kunnen nu boodschappen bestellen met crypto dankzij Binance

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…

Een van de grootste supermarktketens van Oekraïne, Varus, is een samenwerking aangegaan met Binance, ‘s werelds grootste crypto exchange. De supermarktketen, met meer dan 100 supermarkten in Oekraïne, zal samen met Binance betalingen in cryptocurrency lanceren. Klanten kunnen voortaan online boodschappen bestellen en de rekening betalen via een Binance Pay-wallet.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen hier €10,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Boodschappen doen met crypto 

Het nieuws werd gisteren door Binance gedeeld op Twitter. Volgens de aankondiging is Varus de eerste Europese supermarkt die cryptocurrency-betalingen accepteert via de Binance Pay-oplossing. 

Klanten die de Binance Pay Wallet gebruiken om hun bestellingen te betalen, komen in aanmerking voor een beloningsprogramma. Om gebruik te maken van de betalingsoptie moeten crypto bezitters de Binance-app downloaden en installeren op hun Android- of iOS-apparaten. Vervolgens kunnen ze naar de Varus-website gaan, de producten selecteren die ze willen kopen en het digitale geld versturen vanuit de Binance Pay-portemonnee. 

Varus is een van de grootste bedrijven in Oekraïne met meer dan 111 winkels in 28 steden in het land. Het bedrijf zei dat dit partnerschap zijn klanten toegang zal geven tot directe cryptocurrency betalingen en snelle levering. Klanten kunnen in 9 steden in Oekraïne bestellen, namelijk; Kyiv, Dnipro, Kamianske, Kryvyi Rih, Zaporizhzhia, Brovary, Nikopol, Vyshhorod en Pavlograd.

Advertentie

Crypto belangrijk tijdens de oorlog

In de afgelopen jaren is Oekraïne een regionale leider geworden op het gebied van de invoering van cryptocurrency. Het land heeft inspanningen geleverd om de sector te reguleren. De populariteit van bitcoin (BTC) en andere coins is zelfs tijdens de oorlog met Rusland nog toegenomen. 

Zowel de regering in Kiev als vrijwilligersgroepen hebben actief geld ingezameld via cryptodonaties om defensie en humanitaire initiatieven te financieren.

Eerder deze maand bracht de oprichter van ethereum (ETH), Vitalik Buterin, een bezoek aan de Kiev Tech Summit. Hier werd door ruim 500 ontwikkelaars deelgenomen aan een crypto-hackathon als protest tegen de oorlog in Oekraïne.

Populair Ethereum netwerk ziet gigantische stijging in waarde
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

Binance lanceert weggeefactie

Om het initiatief te vieren, kondigden Binance en Varus een giveaway aan voor gebruikers van de oplossing. De campagne zal gedurende een maand lopen, vanaf 15 september 2022 tot 15 oktober 2022. Klanten die bij Varus artikelen ter waarde van 500 UAH ($13,54) bestellen en betalen met Binance Pay, krijgen een bonus van 100 UAH ($2,71). 

Deel dit artikel
Amber Bloemendaal

Maar een klein deel van de crypto-investeerders is vrouw, terwijl uit studies blijkt dat vrouwen niet alleen even goed, maar vaak zelfs beter presteren op het vlak van rendement genereren op hun investeringen. Hier moeten we dus verandering in brengen! Amber is niet alleen geïnteresseerd in het investeren in crypto, maar ook in de blockchain-technologie erachter en blijft graag op de hoogte van alle nieuwste ontwikkelingen. Als redacteur hoopt zij de lezers (m/v/x) te informeren, inspireren en hen aan te sporen de crypto-wereld te ontdekken.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie