Erik Juffermans Erik Juffermans
12/09/2022 04:08 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/09/2022 04:08

Ethereum-oprichter bezoekt onverwacht tech top in Oekraïne

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Ethereum-oprichter bezoekt onverwacht tech top in Oekraïne

Foto: Alexey Smyshlyaev / Shutterstock.com

Met de langverwachte Ethereum merge in het vooruitzicht bracht Ethereum (ETH) mede-oprichter Vitalik Buterin op 9 september 2022 een verrassend bezoek aan de Kiev Tech Summit. Aan het 3-daagse evenement in de Oekraïense hoofdstad namen ruim 500 ontwikkelaars deel aan een crypto-hackathon als protest tegen de oorlog in Oekraïne. Belangrijke onderwerpen die besproken werden op de tech top waren het gebruik van cryptocurrencies door centrale banken en de rol van Web3 en blockchain technologie bij het bestrijden van desinformatie. 

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Ethereum-oprichter steunt Oekraïne

Het bezoek van Buterin aan de top in Kiev, dat geheim werd gehouden vanwege veiligheidsredenen, zal niet veel mensen verbazen. De mede-oprichter van de een-na-grootste cryptocurrency is geboren in Rusland en heeft in het verleden met de Russische president Vladimir Putin gesproken over de mogelijkheden van Ethereum. Maar hij is al langere tijd kritisch op de Russische regering en de oorlog in Oekraïne. 

De Ethereum merge ligt in het verschiet. Maar Buterin maakte kostbare tijd vrij om namens Ethereum en de crypto-community Kiev te bezoeken en zijn steun te betuigen aan Oekraïne. Buterin is persoonlijk betrokken bij het conflict tussen Oekraïne en zijn geboorteland. Eerder dit jaar doneerde hij al 5 miljoen dollar aan humanitaire organisaties in Oekraïne, zoals eerder in het ethereum nieuws te lezen was.

Legalisering van Bitcoin

Naast het betuigen van zijn steun was Buterin geïnteresseerd in de actieve crypto- en Web3 projecten in het Oost-Europese land. Oekraïne loopt voorop in de adoptie van cryptocurrencies in Europa. Op 17 maart dit jaar ondertekende de Oekraïense president Volodymyr Zelensky een wet die officieel Bitcoin (BTC) in Oekraïne legaliseerde. De nieuwe wet maakte het gebruik van bitcoin als wettig betaalmiddel niet mogelijk. Wel gaf het bedrijven en crypto exchanges de ruimte om legaal actief te zijn in Oekraïne.

De organisatie van het evenement bedankte Buterin voor zijn bezoek en steun. Ook werd benadrukt dat het tech evenement een vorm van protest is. Organisator van het event CJ Herrington noemde het ‘een belichaming van de onbreekbare geest van het Oekraïense volk’.

Naast Buterin waren onder andere twee prominente Oekraïense overheidsambtenaren, de algemeen directeur van Binance Ukraine, en mede-oprichter van NEAR protocol Illia Polosukhin aanwezig.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie