Simon Bosch Simon Bosch
01/01/1970 00:00 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/01/1970 00:00

ON HOLD – Zo wil Bitvavo de veiligste crypto exchange ter wereld worden

De Nederlandse cryptobeurs Bitvavo is al de grootste van Nederland, maar het is hard op weg om één van de grootsten van Europa te worden. Daarmee groeit de nadruk op veiligheid net zo hard. Nieuwe beveiligingsfuncties moeten het nagenoeg onmogelijk maken om je coins te verliezen in hacks en scams.

🚀 Nederlanders maken lezers van Crypto Insiders vandaag SHIBA miljonair; pak jouw gratis 1.000.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Zwaar beveiligde kluizen bij Bitvavo

In een persbericht schrijft Bitvavo over waarom het platform zo bijzonder veilig is. Om te beginnen werkt het inmiddels samen met Fireblocks en Ledger Enterprise. Zij bieden zwaar beveiligde crypto-wallets voor instituten, die de kans op slagen voor hackers minimaliseert. Bitvavo gebruikt deze wallets al voor verschillende cryptocurrencies, en daar komen er steeds meer bij.

Het grootste deel van de coins ligt in cold storage, oftewel offline wallets die je niet van buitenaf kunt hacken. Dat is van zichzelf al een stuk veiliger dan wallets die alleen met software zijn beveiligd.

Maar het platform gaat veel verder, want de back-ups van deze wallets liggen ook nog eens in kluizen van bankkwaliteit. Deze worden ten alle tijden in de gaten gehouden. Ook voldoen ze aan de hoogste veiligheidseisen in Nederland onder de categorie 4+. Als je een grote transactie verstuurt, dan moet deze bovendien worden goedgekeurd door meerdere directieleden.

Advertentie

Zo neem je zelf maatregelen tegen crypto hacks

Als je account dan tóch gehackt wordt, dan bestaat er een kans dat je het gestolen bedrag gewoon vergoed krijgt. Als je je account goed hebt beveiligd en het platform wordt alsnog gehackt, dan zijn je coins verzekerd tot een schade van 100.000 euro. Alle klanten van de beurs hebben hier recht op, je hoeft er dus geen apart abonnement voor af te sluiten. Wel moet je voldoen aan enkele voorwaarden.

Je kunt ook zelf maatregelen nemen om het risico zo klein mogelijk te maken. Zo kun je tweefactorauthenticatie (2FA) aanzetten. Dit houdt in dat je een code afkomstig van een tweede app op je telefoon in moet voeren om in te kunnen loggen op het handelsplatform. Zo komen hackers met alleen je e-mailadres en wachtwoord alsnog niet ver.

Verder kun je een ‘antiphishingcode’ instellen. Hiermee krijg je een bepaalde code bij elke e-mail van Bitvavo, zodat je zeker weet dat een mailtje van Bitvavo ook echt van Bitvavo zelf is en niet van hackers. Helaas zijn deze criminelen overal, daarom schrijft het in een extra blogartikel over hoe je verschillende soorten scams kunt herkennen.

Als laatste kun je ook nog het opnameslot aanzetten. Hiermee voorkom je dat je überhaupt coins kunt opnemen zolang het slot aanstaat. Als een hacker dan toch bij je account kan, kan hij alsnog niets. Je schakelt het uit door 1 euro over te maken naar je account. Als het goed is kan er namelijk maar één persoon bij je bankrekening.

Crypto Ontbijt: $4,3 miljard Binance boete, uniswap stijgt 80% en meer
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

Bitvavo breidt uit in Nederland

De Nederlandse beurs is hard aan het groeien. Toen Binance in juni aankondigde te stoppen met zijn diensten in Nederland, bood Bitvavo klanten een overstapbonus. Hierdoor maakten Binance-klanten massaal een account aan op Bitvavo, en groeide het platform met tientallen miljoenen.

Vlak daarvoor besloot de Nederlandse concurrent LiteBit bekend dat het de deuren ging sluiten. De kosten voor regulatie werden te hoog. Bitvavo heeft een groot deel van alle activa over mogen nemen als voorkeurspartij voor klanten.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie