Simon Bosch Simon Bosch
07/04/2024 10:29 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/04/2024 09:01

PayPal rolt internationale betalingen met crypto uit

PayPal USD-PYUSD
icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Crypto oplichters grijpen hun kans na Lancering PayPal stablecoin

Foto: mrmohock / Shutterstock.com

Afgelopen zomer introduceerde PayPal zijn PYUSD-stablecoin. Dit was een enorme stap, want het was één van de eerste traditionele financiële bedrijven die op grootse wijze de wereld van stablecoins instapte. Maar er waren waren een hoop obstakels. Om de positie van PYUSD verder te verzekeren laat PayPal je de token vanaf nu gebruiken voor internationale betalingen.

Crypto en AI kunnen samen megatrend van $20 biljoen worden
Crypto en AI kunnen samen megatrend van $20 biljoen worden

Nieuwe functie voor PayPal stablecoin

In een persbericht schrijft PayPal dat het via dochteronderneming Xoom vanaf nu mogelijk is om internationale transacties te doen met PYUSD. Voorheen was het alleen mogelijk om binnen bepaalde landen zelf te betalen met de stablecoin, maar nu kun je de token dus ook gebruiken om bijvoorbeeld geld te versturen naar familieleden in het buitenland.

Wel heeft zowel de ontvangende als de zendende partij een PayPal-account nodig. De tokens worden namelijk automatisch overgezet in de fiat-valuta die de zender selecteert voor de ontvanger.

Verder benadrukt PayPal dat het over het algemeen gemiddeld 6% kost om 200 Amerikaanse dollar naar het buitenland te versturen. Op Xoom is er een optie voor lagere transactiekosten, alhoewel het niet duidelijk is hoe laag deze precies zijn.

Of de dienst binnenkort ook in Nederland en België volledig beschikbaar zal zijn is ook niet duidelijk. Vooralsnog is de Verenigde Staten het enige ondersteunde land voor de zendende partij. De ontvangende partij kan gevestigd zijn in meer dan 160 verschillende landen.

Advertentie

PYUSD adoptie nog beperkt

De introductie van PYUSD was echt een primeur, ondanks dat daarvoor bijvoorbeeld ook verschillende banken zijn geweest die een stablecoin-project hebben geïntroduceerd. De industrie hoopte op een snelle en enorme adoptie, maar dit bleef een tijd grotendeels uit. Volgens CoinGecko ligt de marktwaarde van PYUSD op dit moment op slechts 191 miljoen dollar, waardoor het pas op de twaalfde plaats van alle stablecoins staat.

Toch werkt de betalingsprovider hard aan de uitbreiding van het ecosysteem. Afgelopen september voegde PayPal namelijk ondersteuning voor de token toe op zijn peer-to-peer betalingsapp Venmo. In februari piekte de marktwaarde van PYUSD op ongeveer 310 miljoen dollar.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Bitcoin flash crash veroorzaakt enorme liquidatie van $1+ miljard
Cryptomunt klapt 80% naar beneden nadat hacker extra tokens maakt
Bitcoin crasht opnieuw na geruchten over Israëlische tegenaanval
Tot deze koers kan bitcoin gaan dalen volgens analisten
Bitvavo voegt populaire crypto toe & Nederlanders krijgen ‘m gratis
Bitvavo voegt populaire crypto toe & Nederlanders krijgen ‘m gratis
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Waarom BlackRock plots tienduizenden dollars aan meme crypto bezit
Nieuwe memecoin strategie op Bitvavo: ‘Veel effectiever dan bitcoin’
Advertentie