Roy van Krieken Roy van Krieken
05/05/2024 19:34 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/05/2024 16:08

Pensioenfondsen kijken steeds meer naar crypto volgens Fidelity

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Fidelity waarschuwt: 'bitcoin is niet langer goedkoop'

Foto: MacroEcon/Shutterstock

Fidelity digital assets laat met een recentelijk uitgebracht onderzoek zien dat het vertrouwen in crypto investeringen vanuit institutionele beleggers, waaronder grote pensioenfondsen, groeit ten opzichte van vorig jaar.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in mei gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Hoe wordt er naar de cryptomarkt gekeken?

Uit het onderzoek komen een aantal interessante punten naar boven. Onder de institutionele beleggers wordt er vanuit Europa en Azië een stuk positiever naar crypto-investeringen gekeken. Hoewel de positieve perceptie vanuit de Verenigde Staten richting cryptocurrencies wel stijgende is, zit het nog niet op hetzelfde niveau als Azië en nu dus ook Europa.

De interesse om te investeren in crypto neemt dus toe onder institutionele beleggers. Waar vorig jaar 71% van de respondenten aangaf te willen investeren in digitale activa is dat dit jaar gegroeid naar 74%. Vooral de Hedgefondsen, financieel adviseurs en high-net-worth investeerders geven aan dat ze openstaan voor investeringen in cryptocurrencies.

De institutionele beleggers geven aan dat de hoge rendementen een reden zijn om in te stappen. Vooral exchange-traded funds (ETF’s) en Multi-digital asset fondsen, fondsen waarin meerdere crypto worden vertegenwoordigd, kunnen op veel interesse rekenen.

Zorgen omtrent crypto investeringen

Terwijl er veel positiefs te benoemen is, benoemen de institutionele beleggers ook een aantal zorgen. Door de constant veranderende regelgeving omtrent de crypto wereld vinden sommige beleggers het te risicovol. Ook het feit dat de markt relatief nieuw is en er dus veel veiligheidsproblemen zijn is iets wat ze kan tegenhouden om de crypto markt in te stappen. Verder is de volatiliteit van de cryptomarkt nog een reden tot zorg bij de institutionele beleggers.

Fidelity Digital assets president Tom Jessop laat in het rapport weten dat ze ‘’geloven dat de fundamenten van digitale activa sterk blijven en dat de institutionalisering van de markt over de afgelopen jaren ervoor heeft gezorgd dat ze recente veranderingen hebben kunnen doorstaan.’’ 

Fidelity digital assets is een dochteronderneming van fidelity investments die zich vooral richt op digitale activa en de blockchain technologie. De klanten van Fidelity digital assets bestaan onder meer uit financiële adviseurs, familiebedrijven, hedgefondsen en pensioenfondsen.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
Waarom BlackRock plots tienduizenden dollars aan meme crypto bezit
Nieuwe memecoin strategie op Bitvavo: ‘Veel effectiever dan bitcoin’
Crypto handelaar maakt 70.000 dollar winst met ChatGPT trading bot
Crypto handelaar maakt 70.000 dollar winst met ChatGPT trading bot
Advertentie