Simon Bosch Simon Bosch
15/05/2024 20:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/05/2024 18:09

Populaire handelsapp Robinhood breidt cryptodiensten in EU verder uit

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Robinhood laat Europeanen crypto verdienen door over bitcoin te leren

Foto: Ink Drop/Shutterstock

Het Amerikaanse Robinhood was oorspronkelijk voornamelijk bekend als een aandelenbroker, maar de afgelopen jaren heeft het zijn productenaanbod flink uitgebreid. Sinds december is het ook actief als crypto exchange in de Europese Unie. Langzaamaan komt daar steeds meer extra functionaliteit bij. Nu heeft het een nieuw beloningsprogramma, inclusief solana (SOL) staking.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Robinhood Crypto breidt uit

De crypto exchange-tak van Robinhood staat los van het moederbedrijf, dat je als klant ook laat handelen in aandelen. Het moederbedrijf heeft geen vaste grond gevonden in Europa, dat staat de strenge regelgeving van Europese beurswaakhonden namelijk niet toe. Maar die regels hebben geen betrekking op Robinhood Crypto, die aan alle eisen voldoet.

In een persbericht schrijft Robinhood dat het via Robinhood Crypto nieuwe diensten aanbiedt aan zijn Europese klanten. Zo is er voor het eerst ondersteuning voor crypto staking. Voor nu gaat het om slechts één coin, namelijk solana (SOL). Je kunt je SOL-tokens direct via de app staken, en het is mogelijk om ze op elk moment uit dit stakingcontract te halen.

Of er in de nabije toekomst meer coins zullen worden toegevoegd is niet duidelijk, alhoewel dat natuurlijk wel voor de hand ligt. Robinhood biedt ruim 30 verschillende cryptocurrencies aan. Daarnaast krijgen nieuwe klanten in de eerste 30 dagen na het aanmaken van een account een bonus van 10% op hun aankopen. De bonussen zullen worden uitbetaald in USDC.

Ook krijgen Europese klanten een ‘lokale’ versie van de app, die is afgestemd op de taal van het land waarin ze zich bevinden. De eerste landen die zo’n app krijgen zijn Italië, Litouwen en Polen. Verder wil Robinhood zijn klantenbestand, dat in het verleden in het bijzonder bestond uit particuliere investeerders, kennis bijbrengen. Dat zal het doen via ‘Lean & Earn-modules’. De eerste drie gaan over avalanche (AVAX), bitcoin (BTC) en usd coin (USDC).

Advertentie

Robinhood epicentrum van GameStop-gekte

Robinhood was in 2021 voor veel beleggers in meme-aandelen zoals GameStop (GME) en bioscoopketen AMC (AMC) de beleggingsapp naar keuze. Toen de hype rondom deze aandelen een aantal investeringsfondsen op Wall Street te veel werd, hebben autoriteiten de handel op deze aandelen gepauzeerd. Ook Robinhood bleef hierin niet ongeschonden. We zijn inmiddels drie jaar verder, maar GameStop is opnieuw hard gestegen te midden van opgelaaide hype rondom memecoins.

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

Crypto CEO treedt af na buitensporige Trump tweet
Cryptobaas treedt noodgedwongen af na buitensporige Trump tweet
Interview: hoe een nieuwe cryptobeurs de grote jongens verslaat
Interview: hoe een nieuwe cryptobeurs de grote jongens verslaat
XRP verslaat Ethereum op Bitvavo na ETF lancering
XRP verslaat Ethereum op Bitvavo na ETF lancering
Advertentie