Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Record aan bitcoin (BTC) werd onlangs van exchanges afgehaald in een dag

Er is dit jaar nog niet zoveel bitcoin (BTC) van cryptocurrency-exchanges afgehaald als op 8 juli. Dat blijkt uit nieuwe data van blockchain-analysebedrijf Glassnode.

Uit de gegevens van Glassnode blijkt dat eergisteren 20.666 bitcoins meer werd afgehaald dan werd gestort op exchanges. De grote Amerikaanse cryptobeurs Coinbase zag gisteren verreweg de hoogste netto outflow van bitcoin, namelijk 20,787 BTC, wat meer is dan alle andere beurzen samen.

- Advertentie -

Dat betekent dat andere exchanges eigenlijk juist meer stortingen dan opnames zagen, maar dat het totaal omlaag werd getrokken door de gigantische outflow op Coinbase. Toch zag Coinbase op 8 juli bijna duizend meer stortingen dan opnames, de gemiddelde opname lag alleen een stuk hoger dan de gemiddelde storting.

Het is mogelijk dat deze cijfers beïnvloed worden door enkele grote bitcoin-whales, maar Twitteraccount Whale Alert, die grote transacties bijhoudt, toont echter maar een enkele grote opname vanuit Coinbase op 8 juli:

Er is in heel 2020 nog niet zoveel bitcoin in een dag van exchanges gehaald als eergisteren. Normaliter wordt dit als zeer bullish gezien, aangezien dit betekent dat investeerders van plan zijn hun bitcoin voor een langere termijn vast te houden. Dat zorgt ervoor dat het aanbod op de markt kleiner wordt.

Desondanks corrigeerde de prijs van bitcoin (BTC) vandaag flink. Ook altcoins worden vandaag weer mee omlaag getrokken, ondanks de goede prestaties de afgelopen dagen.

Onlangs kwam naar buiten dat het handelsvolume op exchanges in de maand juni met bijna 50% was gedaald vanwege de aanhoudende lage volatiliteit op de markt.

Coinbase meldde onlangs dat het buiten de VS wil uitbreiden vanwege de onzekerheden die de onduidelijke regelgeving omtrent belasting met zich meebrengt in het land.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.398,54 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.250,94 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.470,10 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.475,67 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.513,24 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.398,54 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.250,94 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.470,10 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.475,67 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.513,24 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...