Simon Bosch Simon Bosch
12/12/2023 11:42 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/12/2023 10:24

’s Werelds grootste crypto exchange Binance krimpt nóg verder

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
's Werelds grootste crypto exchange Binance krimpt nóg verder

Foto: ANTON ZUBCHEVSKYI/Shutterstock

Crypto exchange Binance is het afgelopen jaar niet gestopt met krimpen, zo bleek vorige week uit een onderzoeksrapport. Het bedrijf heeft het loodzwaar met beleidsmakers van over de hele wereld, waardoor het uit veel verschillende landen heeft moeten vertrekken. Ook in Rusland ligt het onder vuur. Daarom heeft Binance op maandag aangekondigd dat het volledig stopt met het aanbieden van handelsparen op basis van de Russische roebel.

Binance wéér aangeklaagd vanwege onrechtmatige verkoop crypto-producten
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

Binance stopt volledig in Rusland

In een persbericht schrijft de cryptobeurs dat het vanaf 31 januari 2024 geen ondersteuning meer biedt voor de Russische roebel in peer-to-peer (P2P) handelsparen. Het betreft de handelsparen BTC/RUB, ETH/RUB, USDT/RUB, BNB/RUB, FDUSD/RUB, BUSD/RUB, and RUB/RUB op het P2P-platform. Dit deel van Binance staat los van het reguliere handelsplatform en laat twee handelaren direct met elkaar handelen.

Daarnaast moeten klanten hun roebels van Binance halen. De laatste dag waarop dit mogelijk is is eveneens 31 januari, waarvoor Binance’ overgebleven bankpartners gebruikt kunnen worden.

Verder kunnen klanten hun crypto en roebels gratis overzetten op het CommEx-handelsplatform. Binance heeft namelijk zijn Russische tak verkocht aan deze Russische exchange, omdat zijn diensten aanbieden aan Russische inwoners ”niet meer paste bij de compliance-strategie van Binance”. CommEx bestond op het moment van de verkoop pas een week.

Het bedrijf heeft nogal wat problemen gehad doordat het na de start van de oorlog in Oekraïne en de bijbehorende sancties tegen Rusland doorging met de dienstverlening aan Russen. Toch was het na de verkoop van het Russische bedrijfssegment nog niet volledig gestopt in het land, want het had de P2P-handelsparen nog wel.

Advertentie

Binance krimpt hard tijdens zware regulatie

Binance heeft flink te lijden onder de zware maatregelen van overheden. Zo is het niet alleen uit Rusland vertrokken, maar ook uit Nederland en een enorm aantal andere landen. Uit onderzoek bleek vorige week dat het sinds begin dit jaar enorm is gekrompen. Het marktaandeel van het bedrijf lag begin dit jaar nog op bijna 65 procent, maar in oktober was hier nog maar 52 procent van over. Een aantal andere exchanges zijn hierdoor juist flink gegroeid.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie