Discussier met alle crypto insiders via Telegram

Tether (USDT) gelanceerd op blockchain EOS met oog op gedecentraliseerde exchange EOSFinex

De stablecoin tether zal binnenkort op de EOS-blockchain worden gelanceerd. Dit meldt de CTO van Bitfinex Paolo Ardoino. Tether is al op meerdere blockchains gelanceerd en de aankomende lancering op de EOS-blockchain heeft naar verluidt te maken met de ontwikkeling van een nieuwe gedecentraliseerde exchange.

Tether is een stablecoin dat als doel heeft een stabiele waarde te hebben; 1 tether (USDT) is ongeveer 1 dollar waard. Door de stabiele waarde biedt tether een veilige manier om crypto bijvoorbeeld tussen verschillende platformen over te hevelen.

- Advertentie -

Volgens Ardoino wordt tether nu gelanceerd op de EOS-blockchain. Dit zou onderdeel zijn van een nieuwe gedecentraliseerde exchange genaamd EOSFinex. Ardoino legt uit:

Een van de belangrijkste redenen dat we tether op EOS lanceren is dat we het nodig hebben voor EOSFinex. Omdat het een on-chain exchange is, hebben we Tether EOS nodig om EOS/USDt en crypto-naar-stablecoin-paren aan te kunnen bieden. EOSFinex is een van de langverwachte projecten binnen de EOS-gemeenschap, maar we dachten dat het goed zou zijn om iedereen de mogelijkheid te geven om op Tether-EOS te bouwen, zelfs voordat EOSFinex wordt gelanceerd.

Tether kwam vorige maand nog in opspraak nadat Bitfinex een greep in de reserves van de stablecoin deed. De exchange, dat hetzelfde moederbedrijf als tether heeft, deed dit om een gat van ruim $850 miljoen in zijn begroting op te kunnen vullen.

Bitfinex en tether kregen het daardoor aan de stok met de procureur-generaal van de Amerikaanse staat New York. Als gevolg kon tether zijn reserves niet meer investeren waardoor er onzekerheid bestond of tether de circulerende tether wel kon dekken met de dollars die het bedrijf in haar reserves had.

De rechtbank oordeelde in mei dat de opgelegde beperkingen grotendeels van tafel konden. Zo mag tether haar reserves wel weer investeren maar mag het absoluut geen leningen meer verstrekken aan Bitfinex of haar medewerkers.

Heb je de laatste wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van Crypto Insider David gemist? Klik hier om deze alsnog te lezen!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.708,91 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€9.755,02 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.786,52 Kopen
3
SATOS
Reviewed
€9.833,13 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€10.186,60 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.833,13 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.708,91 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.755,02 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.786,52 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€10.186,60 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers zal flink door bulls moeten worden verdedigd!

Hoeveel nieuws is er in een paar uur te verwerken? BitMEX zit in de problemen na zware aanklachten van de Amerikaanse toezichthouder (CFTC) en...