Roy van Krieken Roy van Krieken
20/10/2023 20:56 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/10/2023 15:26

Topmanagers Binance in groten getale vertrokken: problemen houden aan

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
binance-exchange-crypto-exchange

Foto: Shutterstock/Primakov

Binance, nog altijd de allergrootste crypto exchange ter wereld, wordt geconfronteerd met een groeiende uitstroom van topmanagement. Stéphanie Cabossioras, de uitvoerend directeur van Binance France, heeft onlangs haar positie verlaten, waardoor het aantal vertrekkende senior executives in 2023 alleen al op ten minste tien komt. Wat zit hierachter?

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Opeenvolgende vertrekken bij Binance

Dit keer gaat het om Stéphanie Cabossioras. Zij werd in november 2022 gepromoveerd tot algemeen directeur van de Franse tak van Binance. Vóór haar avontuur bij Binance diende ze als algemeen raadgever bij Autorité des Marchés Financiers, een organisatie verantwoordelijk voor veel van de financiële regelgeving in de Canadese provincie Quebec.

David Prinçay, ook gelieerd aan Binance France, bevestigde het vertrek van Cabossioras in een bericht op X (voorheen bekend als Twitter). Hij schreef: “We bedanken Stéphanie voor haar sterke bijdrage aan Binance France en wensen haar het beste voor haar volgende uitdaging.”

Het vertrek van Cabossioras komt na een onderzoek dat in juni door het Openbaar Ministerie van Parijs werd gestart naar Binance France. De aantijgingen bestonden uit onder meer witwaspraktijken. Serieuze beschuldigingen dus.

Advertentie

Binance onder juridische druk

Dit jaar was moeilijk voor Binance vanwege diverse juridische problemen. Naast het vertrek van meerdere topmanagers, waaronder de chief strategy officer Patrick Hilman en global vice president van marketing en communicatie, Steve Milton, heeft het bedrijf ook te maken met rechtszaken in de Verenigde Staten. De Amerikaanse Securities and Exchange Commission heeft Binance aangeklaagd voor het vermeend opereren als een niet-geregistreerde effectenbroker, naast andere beschuldigingen.

Binance CEO, Changpeng “CZ” Zhao, heeft echter de recente gebeurtenissen weggewuifd en beschreef ze als normale delen van de bedrijfsevolutie. Hij verwijst daarom ook naar negatieve berichtgeving als FUD (fear, uncertainty and doubt).

Het vertrek van topmanagers bij Binance en de aanhoudende juridische problemen onderstrepen de volatiliteit en uitdagingen waarmee crypto bedrijven worden geconfronteerd in een snel evoluerende markt. Terwijl crypto mainstream wordt, is het voor marktleiders essentieel om de nodige problemen die ontstaan als gevolg van regulatie te trotseren en tegelijkertijd vertrouwen te winnen bij investeerders en gebruikers. Dit blijkt in de praktijk niet altijd even makkelijk te gaan.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy van Krieken is redacteur bij Crypto Insiders sinds april 2021, een rol die hij kreeg via een aanbeveling. Met een diploma in geschiedenis van de Universiteit Utrecht, heeft Roy zijn schrijfvaardigheden aangescherpt, wat een natuurlijke overgang naar een schrijfcarrière mogelijk maakte. Zijn interesse in cryptocurrency en blockchain werd gewekt door vrienden en zijn eigen investerings- en tradingervaring. Roy’s specialisaties omvatten macro-economische trends, trading en regulatie. Hij is vastbesloten om betrouwbare en toegankelijke crypto-informatie te bieden en zo bij te dragen aan de mainstream adoptie van cryptocurrency in Nederland.

Net binnen
Trending
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Memecoin-oprichter in tranen, crypto koers crasht 90% tijdens livestream
Bitcoin’s zware correctie: Lange termijn investeerders veranderen strategie
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
Bom afgeweken: bitcoin terugbetalingen van Mt. Gox 'kort' vertraagd
Bom afgeweken: bitcoin terugbetalingen van Mt. Gox ‘kort’ vertraagd
Bitcoin volgt patroon uit 2016 perfect, suggereert nieuwe stijging
Coinbase waarschuwt: Onrustig crypto-kwartaal op komst
Advertentie