Simon Bosch Simon Bosch
19/10/2023 06:07 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/10/2023 18:16

Crypto beurs Binance onder druk, stopt met dollar opnames

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Crypto wending: Binance oprichter mag VS toch niet verlaten

Foto: ANTON ZUBCHEVSKYI/Shutterstock

Binance en het Amerikaanse zusterbedrijf Binance.US zijn al maanden bezig met grote reorganisaties. Beide bedrijven kampen met meerdere rechtszaken en moeten voldoen aan zeer strenge vereisten van overheden.

Gebruikers van Binance.US konden onlangs helemaal geen stortingen van dollars meer doen. Sinds gisteren kunnen klanten ook geen directe opnames meer verwerken.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Crypto beurs Binance stopt met dollar opnamen

Volgens Reuters staat nu in de gebruikersverklaring dat gebruikers geen Amerikaanse dollars meer kunnen opnemen. Dat betekent niet dat de fondsen van gebruikers voorgoed zijn opgesloten in het bedrijf. Klanten kunnen hun geld namelijk omzetten in stablecoins of in andere crypto, die wel opgenomen kunnen worden.

Afgelopen juli konden gebruikers al geen dollarstortingen meer doen. In juni maakten Binance’s bankpartners namelijk duidelijk niet meer samen te willen werken met Binance, omdat het bedrijf een te groot risico zou vormen.

In juli ontstond hierdoor een groot gebrek aan liquiditeit op Binance.US. Er waren namelijk nog wel dollarhandelsparen, maar extra dollars storten kon niet meer. Bitcoin (BTC) was daardoor op Binance.US opeens 8% goedkoper dan op andere crypto exchanges, en voor ethereum (ETH) was de korting zelfs 9%.

Advertentie

Kleine koerspremium voor bitcoin op Binance.US

De cryptobeurs heeft besloten om een ‘crypto-only exchange’ te worden en zal dus uitsluitend gebruikmaken van stablecoins. In principe is het gebrek aan liquiditeit dus nog steeds aanwezig, alhoewel de verschillen wel minder groot zijn dan voorheen.

Sterker nog, op het moment van schrijven geldt een kleine premium voor sommige cryptocurrencies. Zo staat de bitcoin koers op Binance.US nu op 28.382 USDT, wat praktisch gelijk is aan de koers op andere platformen. Maar als je met USD Coin betaalt, dan ben je opeens 28.459 USDC lichter. Met Binance’ eigen BUSD is de coin nog duurder, dan betaal je namelijk 28.500 BUSD.

Voor Nederlandse gebruikers is het niet zo’n probleem, die konden namelijk sowieso al geen account aanmaken op Binance.US. Daar was ‘Binance International’ voor. Echter is het sinds kort ook onmogelijk om als Nederlander bij de grootste ‘versie’ van Binance een account aan te maken, het is namelijk volledig gestopt in Nederland. In België biedt het inmiddels wel weer zijn diensten aan.

Crypto Insiders is genomineerd!

Het zal je vast niet ontgaan zijn, we hebben een volledig nieuwe website met een sterke focus op jou: de lezer. Vlak na de lancering hoorden we dat we genomineerd zijn voor een publieksprijs.
Het betekent veel voor ons als jullie even op ons stemmen, stemmen duurt een minuut – we beloven dat het het waard zal zijn. Stemmen doe je hier!

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
Waarom BlackRock plots tienduizenden dollars aan meme crypto bezit
Nieuwe memecoin strategie op Bitvavo: ‘Veel effectiever dan bitcoin’
Crypto handelaar maakt 70.000 dollar winst met ChatGPT trading bot
Crypto handelaar maakt 70.000 dollar winst met ChatGPT trading bot
Advertentie