Simon Bosch Simon Bosch
27/05/2023 07:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/05/2023 07:00

Trezor ziet crypto wallet verkopen plotseling exploderen

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Trezor ziet crypto wallet verkopen plotseling exploderen

Foto: Ira Lichi / Shutterstock.com

Vorige week lag hardware wallet-fabrikant Ledger onder vuur toen het aankondigde dat het mogelijk is om een wallet te herstellen waarvan je de inloggegevens kwijt bent. Hiervoor moet je je seed phrase versturen naar Ledger, die er dan voor zorgt dat deze veilig wordt opgebergd. Een groot deel van de crypto-community was hier niet bepaald blij mee. Maar voor concurrent Trezor kwam de controverse met een bijkomstig voordeel.

Base van Coinbase groeit explosief en overtreft Ethereum zelf
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

Verkopen Trezor wallets enorm toegenomen

Dat schrijft CryptoSlate, die contact heeft gehad met Trezor. In een statement schreef Trezor-CEO Matěj Žák dat de verkopen van zijn hardware wallets in één week tijd met 900% zijn gegroeid. Volgens de topman zou cold storage voor ‘100% self-custody’ moeten staan. Trezor zal daarom nooit de seed phrase toegankelijk maken voor partijen buiten de eigenaar van de wallet zelf.

Het bedrijf zegt ook alle technische data volledig open-source te hebben gemaakt en dat onafhankelijke experts de hardware en software hebben onderzocht. Het extraheren van de seed phrase zou volgens de fabrikant dus onmogelijk moeten zijn.

Advertentie

Ledger paniek grotendeels onnodig

Nadat Ledger de nieuwe dienst onthulde brak er grote paniek uit, doordat het toen duidelijk werd dat het überhaupt mogelijk is om de seed phrase van een hardware wallet te halen. De community beschouwde dit feit en de nieuwe dienst van Ledger als het schenden van het vertrouwen van klanten, sommige mensen zouden zelfs hun Ledger Nano hebben verbrand uit protest.

Ledger beargumenteerde dat je als klant hoe dan ook enig vertrouwen moet hebben in het bedrijf, en het beloofde dat het nooit het vertrouwen van klanten zou schenden.

Toch schreven we gisteren dat volgens het crypto-beveiligingsbedrijf Unciphered in principe geen enkele hardware wallet volledig veilig is. In een video legde het bedrijf uit hoe je de seed phrase van een hardware wallet uit het apparaatje kunt halen. Hier moet je wel fysieke toegang hebben tot het apparaatje, en het hacken gaat niet gemakkelijk. Ironisch is dat de wallet in kwestie een Trezor Model T was, alhoewel volgens Unciphered elke denkbare wallet te hacken is.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie