Ivo Melchers Ivo Melchers
23/04/2023 19:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/04/2023 19:01

Trust Wallet beveiligingslek: $170 duizend aan crypto verloren

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Trust Wallet beveiligingslek: $170 duizend aan crypto verloren

Foto: Ascannio / Shutterstock.com

Trust Wallet, de bekende non-custodial wallet voor crypto die sinds 2018 in bezit is van Binance, liet gisteren weten dat een beveiligingslek voor een totaal van bijna $170.000 aan verliezen heeft geleid. Het probleem had gevolgen voor wallet-adressen op Ethereum (ETH) en andere blockchains die tussen 14 november en 23 november 2022 werden gegenereerd via de browserextensie. Ook liet het weten dat de kwetsbaarheid op dit moment verholpen is.

Base van Coinbase groeit explosief en overtreft Ethereum zelf
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

Beveiligingslek Trust Wallet

De populaire walletprovider ontdekte het probleem via zijn bug bounty-programma. Een beveiligingsonderzoeker ontdekte een WebAssembly (WASM)-kwetsbaarheid in de open-sourcebibliotheek Wallet Core. Alle adressen die gecreëerd zijn voor of na de eerdergenoemde periode vorig jaar bevatten deze kwetsbaarheid niet en zijn veilig volgens het bedrijf.

WebAssembly is een computercodeformaat waarmee ontwikkelaars meerdere programmeertalen kunnen gebruiken om webapplicaties te bouwen, waaronder degene die in crypto wallets worden gebruikt. De ontdekte kwetsbaarheid was aanwezig in de open-source codebibliotheek die het WASM-formaat gebruikte om het maken van een crypto wallet door de gebruiker binnen de browserextensie te vergemakkelijken.

In de reeks tweets benadrukte Trust Wallet ook dat de kwetsbaarheid geen gevolgen heeft voor gebruikers die exclusief de Trust Wallet mobiele app gebruikten, wallets in de browserextensie importeerden met behulp van seed phrases, of nieuwe wallet-adressen creëerden vóór 14 november of na 23 november 2022.

$170 duizend aan crypto verlies

De inbreuk resulteerde in twee exploits die tot een totaal verlies van bijna $170.000 heeft geleid. Volgens het bedrijf zou er nog ongeveer $88.000 aan crypto op de getroffen adressen staan. Het bedrijf dringt de getroffen gebruikers er dan ook op aan om hun fondsen zo snel mogelijk te verplaatsen uit deze wallets.

Getroffen gebruikers krijgen een terugbetaling en hulp voor de gas fees aangeboden om de bijkomstige kosten te dekken.

Gebruikers met kwetsbare adressen zijn op de hoogte gebracht via de browserextensie. Getroffen adressen van Binance zijn eerder ook al op de hoogte gebracht door de crypto exchange zelf.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie